Foto: Jiří IPSER
Souhrn 2. kola přeboru: Spoje a Podolí mají druhou výhru, na nule zůstává už jen Radotín
15.08.2022

Souhrn 2. kola přeboru: Spoje a Podolí mají druhou výhru, na nule zůstává už jen Radotín

Prognózy, že Pražská teplárenská přebor bude v této sezoně extrémně vyrovnaný, se začínají naplňovat. Ve druhém kole soutěže se urodilo několik překvapivých výsledků: třeba favorizované Kolovraty podlehly nováčkovi z Uhříněvsi gólem z nastaveného času. A branky v závěrečných vteřinách rozhodovaly o výsledku i na jiných stadionech - Dukla JM zachránila v posledních chvílích bod za remízu 4:4 na Vyšehradě, Královice dotáhly dokonce dvougólový náskok Braníku. Na čele tabulky se usadil nováček ze Spojů, který má dvě výhry, stejně jako Podolí. Na opačném konci je Radotín, který ještě nebodoval. Zbytek mužstev už dosáhl minimálně na bod.

Slavoj Vyšehrad – Dukla Jižní Město 4:4 (2:2)
Branky: 9. a 48. Kankara z pen., 44. Souček, 56. M. Krivosheev – 42. a 68. Inneman, 28. Solař, 90. Dom. Farkaš. Rozhodčí: Zima – Tikal, Suchar. ŽK: 23. Pryšljuk, 43. Kankara, 68. Babka, 82. M. Krivosheev, 84. Kubies – 43. Trávník, 47. Dom. Farkaš, 90.+3 Beneš, 90.+3 Bureš. ČK: 71. Brabenec (Dukla Jižní Město). Diváků: 70.
Vyšehrad: Steiner – Holyk, J. Klíma ml., Pryšljuk, Vodička (67. Klaban) – Lískovec, Kankara, M. Krivosheev (82. Slapnička), Babka – Krčmář (90. Toman), Souček (67. Kubies). Trenér: Jaroslav Klíma.
Dukla Jižní Město: Buchlák – Inneman, Markuzi, Březina (46. Bureš), Gill (46. Tran) – Petrák, Dom. Farkaš – Solař, Beneš, Brabenec – Trávník. Trenér: Josef Světlík.

Hlasy trenérů
Jaroslav Klíma (Vyšehrad): „Utkání výborné úrovně, a to včetně našeho výkonu, za který zaslouží celý tým velkou pochvalu. Budeme-li hrát s takovým zaujetím a nasazením, přijdou i výsledky. Vedli jsme 4:2, za tohoto stavu měli další tři vyložené šance, a tak nás může mrzet, že jsme nepřidali ještě pátý gól. Dostali jsme pak od soupeře dva krásné góly, a proto se nakonec body dělily. Tak to ve fotbale bývá, ale podle mého mínění jsme si tentokrát jednoznačně zasloužili všechny tři body. Naopak spokojen nejsem moc s tím, že někteří naši hráči dávají teď o prázdninách přednost dovoleným před tréninky. “
Josef Světlík (Dukla Jižní Město): „Věděli jsme, že to bude těžké utkání na rozpálené umělce, ale to, co jsme předvedli my, mělo do optima daleko. Objektivně řečeno jsme ale nebyli sami, komu se zápas nepovedl. Běhavý technický soupeř naši laxnost maximálně trestal a za stavu 4:2, za mě po nepochopitelném vyloučení, nás měl na lopatě. Ale ukázali jsme aspoň bojovnost, vzepjali se a utkání uválčili do remízového konce.“

Nejlepší hráč Vyšehradu: Petr Krčmář.
Nejlepší hráč Dukly JM: Adam Trávník.


Viktoria Žižkov B - Přední Kopanina 2:6 (1:4)
Branky: 8. M. Vlček, 66. V. Vlček - 10., 27. a 30. Urban, 44. a 76. Mainolfi, 64. Razetto. Rozhodčí: Suchar - Zloch, Vlček. ŽK: 83. V. Vlček - 50. Škarda. ČK: 75. Daniel Vott (trenér Přední Kopanina). Diváků: 40.
Žižkov B: Vild – Trávníček, Kabantsov (46. Buneš), P. Vlček, Jankovský – Tulach (46. V. Vlček), Pešek (74. Faigl), Král, Barratt (46. Novák) - M. Vlček – Muška (76. Šerák). Trenér: Daniel Veselý.
Přední Kopanina: Zavadil - Mejdr (65. Hollmotz), Krejčí, Škarda, Kučera - Flaks - Ptáček (65. Spizzirri), Mainolfi, Razzeto (61. Schierreich), Hovorka - Urban (74. Čermák). Trenér: Daniel Vott.

Hlasy trenérů
Daniel Veselý (Žižkov B): „Do zápasu jsme vstoupili celkem úspěšně, brzy jsme dali i branku. Jenže jsme pak inkasovali zbytečné branky, projevilo se, že jsme přebudovali tým. Chvílemi jsme se dokázali i zlepšit, ale další chyby ukázaly naše nedostatky. Máme na čem pracovat.“
Daniel Vott (Přední Kopanina): „Jsem rád, že jsme utkání zvládli a dali šest branek, stejně jako v přípravném utkání v týdnu. Potřebovali jsme nějaké věci po prvním utkání změnit, nějaké věci jsme si vyříkali, udělali jsme změny v sestavě. Druhá půle už nebyla tak kvalitní, zápas se spíš dohrával. Věřil jsem, že dáme soupeři více branek. Také bych chtěl říct, že pokud si Žižkov hraje na profesionální tým, tak je hrozné, jaké hřiště pro svůj tým zajistí - vždyť tam je převýšení snad šest metrů. To nemůže vyhovovat ani jeho šikovným hráčům. Je to obrovská škoda.“

Nejlepší hráč Žižkova B: Matyáš Vlček.
Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Daniel Urban.


Braník - Královice 3:3 (0:0)
Branky: 70. a 85. Sklenář, 75. Palko - 64. Krivosheev z pen., 90. Kučera, 90.+4 Pospíšil. Rozhodčí: Štěrba - Kučera, Maslov. ŽK: 28. Pechač, 31. Platil, 61. Novotný, 77. Příhoda, 80. Kodytek - 30. Lády, 35. Nevařil, 73. Vacík. ČK: 61. Novotný (Braník). Diváků: 100.
Braník: Mařík - Seidler (81. L. Pechač), Zelenka, Vybíral, T. Pechač (81. Řemenář) - Rapant (56. Sklenář) - Příhoda, Hrazdíra, Platil (70. Kodytek), Palko - Novotný. Trenér: Marek Bukovský.
Královice: Hubínek - Nevařil, Hyský, Lády, Hořický - Pospíšil, A. Krivosheev, Vacík, Rusanov (81. Staněk), Kučera - Zelenka (79. Slováček). Trenér: Jakub Pospíšil.

Hlasy trenérů
Marek Bukovský (Braník): „Pořád se nedokážu smířit s tím koncem zápasu. Vím, že to je fotbal, ale bylo to pro nás nešťastné. V první půli musel fanouška zápas spíš nudit, po přestávce už ale bavil. Dostali jsme branku z penalty, ale i v deseti jsme ukázali vnitřní sílu. Za stavu 3:1 jsme měli utkání dohrát. Dostali jsme ale zbytečné góly. Nezbývá nám, než to hodit za hlavu a ztracené body musíme zkusit získat jinde.“
Jakub Pospíšil (Královice): „V první půli jsme zahodili dvě šance, gól jsme dali až po přestávce z penalty. Ale pak jsme přestali hrát. Braník se víc prezentoval jako tým a dokázal otočit skóre až na 3:1. Pak jsme si na hřišti něco ostřejšího řekli a chvilku před koncem se nám povedlo snížit na rozdíl gólu. Pak udělal zbytečný roh jejich gólman, ten mě během zápasu třikrát vychytal. Sudí ještě říkal, že je to poslední akce zápasu. Tak jsme vsadili všechno na jednu kartu, ke mně se dostal míč na malém vápně a dal jsem gól na 3:3. Z naší strany to je ale utrpěný bod.“

Nejlepší hráč Braníku: Petr Příhoda.
Nejlepší hráč Královic: Alexandr Krivosheev.


Spoje Praha - Hostivař 6:2 (4:2)
Branky: 21. a 34. Ladra, 25. a 68. Košút, 39. Kubek, 80. Baisa - 33. Kronovetr, 45. Laštovka. Rozhodčí: Tikal - Pytloun, Kortancová. ŽK: 90. Jarovský - 55. Černý, 65. Kadlčík. ČK: 66. Kadlčík (Hostivař). Diváků: 30.
Spoje: Sulánský - Jarovský, Lemák (65. Zhul), Prykhodko, Košút - Horskiii, Kubek, Verner (74. Tanchyk), Janoševič (65. Hulínský), Ladra (77. Plotnárek) - Baisa. Trenér: Fabio Leggeri.
Hostivař: Provazník - Černý, Penc, Laštovka, Kříž - Sýkora (69. Wolf) - Kadlčík, Kučera (78. Bubeník), Chrastina (59. Mucha), Khornauli - Kronovetr (59. Modl). Trenér: Petr Procházka.

Hlasy trenérů
Fabio Leggeri (Spoje): „Zápas jsme zvládli dobře. Pomohly nám góly v první půlhodině, v půli jsme vedli 4:2, ale musím říct, že zápas byl i v tu chvíli otevřený. Naštěstí soupeř další branku nepřidal, měl šance, ale jakmile šel do deseti, už na zvrat neměl sílu. Těší nás šest nastřílených gólů, mrzí mě dva inkasované.“
Petr Procházka (Hostivař): „V první řadě chci říct, že Spoje mají na přebor nadstandardní tým, neskrývají plán dostat se výš. My jsme jim navíc ke třem gólům pomohli chybami. Mladí hráči si zvykali na soupeře jako jsou Verner nebo Košút, měli respekt. Všechno zlomilo definitivně naše vyloučení.“

Nejlepší hráč Spojů: Tomáš Košút.
Nejlepší hráč Hostivaře: Jan Kučera.


Zličín - Radotín 3:0 (3:0)
Branky: 8. vlastní Pázler, 11. Kohout, 30. Forejtek. Rozhodčí: Hruška - Chrenko, Šteberl. ŽK: 55. Vagner, 85. Plánička - 60. Pivnička, 76. Bialek, 84. Pavel. Diváků: 62.
Zličín: Tůma - Zajíček, Kučera, Forejtek, Stýblo - Vagner (58. Vajdl), Žák, Plánička, Ondrejka (66. Křižka) - Kohout - Hák (85. Dresher). Trenér: Zdeněk Kudela.
Radotín: Saladiak - Pivnička, Tvrdý, Svoboda, Pavel - Bužík, (61. Mašek) Doležal, Bialek, Císařovský - Pázler (46. Maruš), Polívka (26. Kubišta). Trenér: Jaroslav Louda.

Hlasy trenérů
Zdeněk Kudela (Zličín): „Výhra mě těší o to víc, že jsme měli ohromné problémy se sestavou. Chybělo nám šest hráčů ze základu, v týmu řádí nějaká viróza, naštěstí nejde o covid. K tomu máme další hráče zraněné. Moc nám pomohly rychlé góly, ve druhé půli měly nějaké šance oba týmy, výsledek už se nezměnil, ale myslím, že je naše výhra spravedlivá.“
Jaroslav Louda (Radotín): „V prvním poločase jsme zaspali. Byli jsme jako opaření, hráče jsem nepoznával. Udělali jsme tři chyby a soupeř je potrestal třemi góly. Byla to hrůza a děs. Po přestávce už to bylo lepší, ale žádnou z příležitostí jsme neproměnili.“

Nejlepší hráč Zličína: Martin Kohout.
Nejlepší hráč Radotína: Jiří Doležal.


Uhříněves - Kolovraty 1:0 (0:0)
Branka: 90.+2 Vaněk. Rozhodčí: Havel - Zelený, Vondráček. ŽK: 39. Vaněk, 44. Heteš, 75. Peterka - 37. Hejno, 54. Kuchta, 68. Všetečka (asistent trenéra) 85. Hynek, 88. Gračko, 88. Slezáček (trenér). Diváků: 120.
Uhříněves: Jevčák – Vácha, Podvín, Bobek, P. Hrubý – Heteš (62. Peterka), M. Hrubý, Mazanec (79. Chadim), Vaněk (90. Tran), Seniv (90. Študent) – Blažek (62. Cabrnoch). Trenér: František Vitovský.
Kolovraty: Bébr - Ráža, Sommer, Borek, Kuchta (84. Klír) - Hejno - Hynek, Holík, Hladký, Kalenda (71. Bláha) - Gračko. Trenér: Jakub Slezáček.

Hlasy trenérů
Martin Kovařík (hrající asistent Uhříněvsi): „Měli jsme šance i v první půli, ale nedokázali jsme dát gól. Trochu nás to trestá a jsem rád, že jsme to neproměňování šancí zlomili. Sice v nastaveném čase, ale soupeř už neměl čas na odpověď. Pro nás jsou to zasloužené tři body proti kvalitnímu soupeři, který byl dobrý na balonu, byl na tom dobře pohybově. Je vidět, že spolu hrají dlouho, kluci jsou šikovní. My se musíme probrat, že už to není A třída. Přebor je mnohem rychlejší. Musíme rychleji pracovat s balonem, kluci si to vítězství fakt zasloužili. Jsem moc rád, že jsme to zvládli. Na Podolí jsme si vybrali smůlu, tam jsem tři tutovky nedali. Teď přišlo fotbalové štěstíčko.“
Jakub Slezáček (Kolovraty): „Zápas se mi hodnotí těžce. Nehráli jsme do ofenzivy vůbec dobře, byli jsme strašně moc nepřesní, byli jsme málo nebezpeční. Ale i přesto jsme byli výrazně aktivnějším týmem. Na to se ale nehraje. Nedokázali jsme se prosadit přes houževnatost domácích a i z remízy jsme v závěru byli nešťastní. Branka v nastaveném čase byla čistou ranou pod pás. Za naši nepřesnost v poslední třetině hřiště a podrážděnost je to nejspíše spravedlivý trest.“

Nejlepší hráč Uhříněvsi: Michal Vaněk.
Nejlepší hráč Kolovrat: Robin Ráža.


Motorlet B - ČAFC Praha 1:1 (0:1)
Branky: 68. Čuba - 21. Švara. Rozhodčí: Šmakal - Kalcovský, Kohout. ŽK: 69. Asad, 90. Sehedi - 45. Machurka, 45. Švana, 68. Nováček, 90. Matoušek. ČK: 90. Kubec (asistent trenéra ČAFC). Diváků: 80.
Motorlet B: Hlous - Matějíček, Čuba, Scharf, Zelenka - Hrabina (60. Asad), Žižka, Vacek, Weis (46. Ruda), Pokorný (87. Šírl) - Sehedi. Trenér: Jan Rajnoch.
ČAFC: M. Štěpánek – Švara, Machurka, Lukeš, Kaliba – Nováček (81. Dmytrenko), Peake, Vaněk, Sváta (75. Pícha) – F. Štěpánek, Matoušek. Trenér: Ivan Kovačík.

Hlasy trenérů
Jan Rajnoch (Motorlet B): „Katastrofální první poločas, vůbec jsme se nedostali do zápasu a prohrávali jsme. Bylo to z naší strany bez bojovnosti, bez pohybu, bez soubojů. Druhá půle byla o něco lepší. Vyrovnali jsme, ale s výkonem nejsem vůbec spokojený. Máme na čem pracovat.“
Miroslav Kaliba (vedoucí ČAFC): „Prvních třicet minut jsme hráli velmi dobře, byli jsme na balonu, drželi jsme Motorlet na distanc. Jenže postupně se dostali do hry a byli i lepší. Obzvláště ve druhé půli, kdy jsme neudrželi balon a byli jsme pod tlakem.“

Nejlepší hráč Motorletu B: nikdo.
Nejlepší hráč: Jiří Machurka.


Tempo - Podolí 0:1 (0:0)
Branka: 64. Horčička. Ve 38. minutě neproměnil Bednář (Podolí) penaltu. Rozhodčí: Zelený - Zloch, Štěrba. ŽK: 37. T. Havlíček, 73. Plíšek - 34. Hrubý, 66. Bednář. Diváků: 150.
Tempo: Pacovský - Valta (71. J. Havlíček), Hampapa, Stacey (84. M. Havlíček), Plíšek - Babický, Šmídek, T. Havlíček (84. Perl), Cejnar (57. Sedlář) - Pytlíček (71. Rakušan) - Klouček. Trenér: Petr Vanko.
Podolí: Bartoš - Šumník (74. Brož), Urban, Hrubý, Krob - Zdobnický, Bednář, Němeček, Šídlo, Podobský (30. Šimák) - Horčička (68. Procházka). Trenér: Petr Majer.

Hlasy trenérů
Petr Vanko (Tempo):
„V prvním poločase jsme přežili penaltu soupeře, my jsme měli taky jednu šanci. Čekal jsem, že po pauze budeme Podolí přehrávat hlavně kondičně, což se potvrdilo, ale v momentě, kdy jsme soupeře začali mít pod tlakem a dostávat se do jeho obrany, tak jsme udělali naší klasickou chybu, která se opakuje snad po padesáté. To nás stálo zápas, protože Podolí má výbornou obranu, těžko jsme se do nich dostávali, bylo to hrozně těžké. Ale věděli jsme, že nebudeme mít dvacet šancí. Už jen to, že Podolí dvakrát udrželo nulu, ukazuje, že dozadu hrát umí. Prohráli jsme, ale není to žádné vystřízlivění: my jsme po prvním kolem v oblacích nebyli, psaly se nějaké články, ale soutěž je těžká, každý může porazit každého a rozhodně si nemyslíme, že doma budeme každému dávat šest gólů.“
Petr Majer (Podolí): „Musím přiznat, že jsme se rozjetého Tempa trochu obávali. První zápas se jim povedl, odstartovali výborně, takže jsme se na ně poctivě připravovali. Trochu jsme kalkulovali s užším hřištěm, chtěli jsme zahustit prostor, ale prvních 20 minut jsme byli zakřiknutí, moc zalezlí a čekali jsme, co Tempo vymyslí. Pak jsme se dostali do hry, bohužel jsme nedali penaltu, ale kromě jedné šance jsme do ničeho nepustili ani Tempo. Bylo nám jasné, že Tempo bude chtít doma udělat tři body, takže jsme tomu do druhé půle podřídili taktiku: hrát jednoduše, napadat, rozebírat si hráče, aby nám nezabíhali za obranu. To se nám dařilo, povedlo se nám dát gól, což bylo super a vývoj zápasu se otočil na naší stranu. Tempo jsme nepustili do gólovek, ke konci mělo tlak, ale byl spíš platonický. Dotáhli jsme to k výhře, za což jsme hodně rádi.“

Nejlepší hráč Tempa: Pavel Pacovský.
Nejlepší hráč Podolí: Petr Němeček.