Foto: Jiří IPSER
Třeboradice ovládly bitvu expřeborových týmů. Klíčanská injekce má pomoci k postupu

Třeboradice ovládly bitvu expřeborových týmů. Klíčanská injekce má pomoci k postupu

Bitvu expřeborových týmů na startu A skupiny I. A třídy ovládly Třeboradice. Újezdu nad Lesy nasázely na jeho hřišti pět branek a jasně ukázaly ambice, s nimiž do sezony vstoupily. „Chceme zpátky do přeboru, tím se netajím,“ neskrývá trenér Jan Novák. „Povedlo se nám doplnit tým, chtěli bychom hned nahoru,“ doplnil.

Premiéra dopadla až nad očekávání. Čekal jste takovou dominanci?
Nečekal. Spíš jsem doufal, že to zvládneme vítězně. Přece jen u nás došlo k výrazné obměně kádru. Kluci, co přišli, nám hodně pomáhají. Už v přípravě to vypadalo, že by mělo všechno šlapat. Až na jeden zápas jsme dali každému minimálně pět branek.

Klíčanská injekce tedy tým pořádně nastartovala...
Z Klíčan přišli čtyři kluci, plus pátý byl na ně navázaný. Hodně jsme o tom komunikovali s Tomášem Jurčíkem, jestli by to u nás chtěli zkusit. Klíčany byly zvyklé hrát na špici krajského přeboru, teď to tam končilo, tak se kluci dohodli s námi.

Možná škoda, že jste tyhle posily neudělali už v zimě, co?
Tomáše Jurčíka jsem k nám v zimě tahal. Ale on chtěl být fér, chtěl v klubu dohrát sezonu, nechtěl utíkat. Je pravda, že kdybychom tyhle posily měli v zimě, třeba by to dopadlo v Třeboradicích jinak.

Každopádně jste Pražská teplárenská přebor opustili a jste o patro níž. Budete si zvykat na novou roli favorita, od kterého se čeká vítězství. Jste na ni připravení?
Je pravda, že v minulé sezoně jsme měli určité problémy s týmy, co jsme měli porazit a nedokázali jsme to. Bylo třeba vycházet z obrany, kvalita nebyla taková, jakou máme v týmu nyní. Kdybychom tehdy hráli s některými soupeři otevřeně, dostali bychom hodně gólů... Újezdu nad Lesy jsme měli co vracet, předvedli jsme s nimi špatný výkon a po tom zápase u nich jsem byl hodně dlouho naštvaný.

Snad jste to týmu teď odpustil...
Úvod do zápasu jsme měli krásný, suprový. Po deseti minutách se vedlo o dva góly. Jenže pak jsme si asi mysleli, že soupeř odpadne a půjde to samo. Újezd měl i šanci, kdyby se mu povedlo snížit, třeba by to bylo složitější. Začali jsme navíc hrát dlouhé balony, což nám není vlastní. My musíme hrát kombinačně po zemi.

I tak jste jednoznačně vyhráli. Je to signál, že Třeboradice chtějí postoupit?
Chceme zpátky do přeboru a nejlépe hned. S týmem, který se nám povedlo složit, to mám jako cíl, kterým se netajím. Navíc, čím delší dobu tým trčí v I. A třídě, tím je to s návratem složitější. Takže bychom chtěli postoupit. Věřím, že proti nám soupeři budou chtít hrát fotbal, ale když bude někdo zalezlý, tak to snad taky zvládneme.

Ohledně postupu dochází ke změně, když se jde nahoru z první příčky, druhého v pořadí čeká baráž. Co vy na to?
Věděl jsem, že se o tom jedná. Netušil jsem, že to bude hned v této sezoně. Pro nás to znamená jediné: o to větší bude motivace vybojovat první místo. Uvidíme, jak to s baráží bude. Tam záleží na více věcech, zda někdo z přeboru půjde do divize. Soustředíme se ale jen na sebe. Jsem rád, že zůstali v týmu kluci ze základní sestavy, mužstvo se povedlo doplnit a parta je dobrá. Na hřišti pracují kluci výborně, stejně tak je dobrá i tréninková morálka.