Foto: Pavel Jiřík st.
Ze čtyř gólů jsem nadšený, říká po kanonádě a vítězné premiéře Klouček z Tempa
10.08.2022

Ze čtyř gólů jsem nadšený, říká po kanonádě a vítězné premiéře Klouček z Tempa

Bez ostychu vtrhl do Pražská teplárenská přeboru nováček z Tempa. Na domácím hřišti neměl slitování s Vyšehradem, který vyprovodil domů se šestigólovou nadílkou (6:1). Jako uragán na hřišti řádil útočník Jaroslav Klouček, který nastřílel čtyři góly. „Byli jsme dlouho v A třídě, máme z toho vstupu obrovskou radost,“ zářil 25letý střelec týmu ze Lhotky. Na přiloženém videu se můžete podívat i na hodnocení trenéra Vanka a právě Kloučka pro Tempo TV.

Vstup do Pražská teplárenská přeboru snad ani nemohl být lepší. Jak jste si ho užil?
Všichni jsme se těšili, dělali jsme všechno, abychom byli co nejlépe připravení. Byl to docela těžký zápas, ale zvládli jsme ho a věříme, že to tak snad půjde i dál.

Výsledek 6:1 tedy svádí spíš k domněnce, že jste soupeře sfoukli. V čem to bylo těžké?
Dvacet minut jsme si na vyšší soutěž prostě nějak zvykali, přišlo mi, že jsme trochu zaskočení z toho, že je ten rozdíl mezi A třídou a přeborem větší, než jsme možná čekali. Máme mladý tým. Trochu nás uklidnil až první gól.

Soupeř brzy vyrovnal. Neměl jste obavu, že ho to nastartuje?
Příjemné to nebylo. Naštěstí jsme ještě do poločasu dali druhý gól a po přestávce jsme přidali další góly. Je pravda, že branek mohlo padnout na obou stranách víc.

O výsledku 6:1 se vám před zápasem ale snad ani nezdálo. Je to start snů?
Je to hezký výsledek. Když budu mluvit za sebe, šel jsem do zápasu s tím, že vyhrajeme. Přišlo taky hodně lidí, nechtěli jsme je zklamat. Makali jsme, byli jsme připravení a já jsem byl přesvědčený o tom, že to zvládneme.

Pomohlo vám v koncentraci třeba to, že jste prohráli generálku?
Jeden zápas jsme nemohli hrát, v generálce jsme pak prohráli, tam jsem ale nenastoupil. Možná bylo lepší, že jsme v generálce prohráli, než kdybychom všechno vyhrávali 5:0, a pak bychom to nezvládli s Vyšehradem.

O tom, že umíte dávat góly, nikdo nepochybuje. Ale dát hned čtyři, to je pořádně ostrý start.
Jsem z toho nadšený. Dvě nebo tři šance jsem ještě nedal, i kluci něco spálili. Výsledek mohl být ještě vyšší, ale hlavní jsou tři body.

Kopali jste ještě penaltu, neměl jste nutkání vzít si míč?
Samozřejmě jsem chtěl. (směje se) Na penalty si věřím, i ve finále poháru jsem ji proměnil. Ale na druhou stranu, v týmu je nějaké hierarchie hráčů, a tak jsme se na hřišti domluvili, že ji zahrávat nebudu. Žádný problém.

Každopádně se vám přihlásí pokladník. Zvedl po postupu do přeboru sazby?
Vím, že něco do kasy padne. Po Podolí máme zápisné. Za hattrick se něco platilo, za čtyři góly to možná bude dvojnásobek. Jen nevím, jestli bych za ty čtyři góly neměl něco dostat spíš já. (směje se)

Dokázalo Tempo tímhle výsledkem, že do Pražská teplárenská přeboru patří?
Měli jsme v hlavách, že chceme a musíme odstartovat dobře, to se povedlo. Je to pro nás nová zkušenost, rádi bychom ale ve výhledu hráli ve vrchní polovině tabulky. Bude to náročné, hraje se ve vysokém tempu. Je to hodně vyrovnaná soutěž a my se budeme snažit vyhrávat. Uvidíme, jak to půjde.

Na klubovém webu je zmínka o utkání z roku 2015, kdy jste rozhodl o výhře Tempa v přeborovém utkání. Vzpomenete si a srovnáte, zda jste měl větší radost tehdy, nebo nyní po kanonádě s Vyšehradem?
To jsem přišel do Tempa z dorostu Bohemky. V té sezoně jsme sestoupili, ale já tehdy dostal šanci od trenéra Kollera. Ten zápas byl pro mě nezapomenutelným zážitkem, myslím, že mi bylo sedmnáct a my jsme vyhráli těžký zápas v Královicích. Já ten zápas rozhodl, a to byla obrovská euforie.

Takže to bylo pro vás víc?
To se těžko rozhoduje. Tehdy jsem byl mladší, dal jsem snad šest gólů. Teď jsem vlastně dvě třetiny z toho dal za jeden zápas. Jsem zkušenější, klidnější v zakončení. Obě ty situace byly skvělé, snad mi to tam bude padat i dál.

Máte v hlavě nějaké číslo jako gólovou metu pro sezonu?
Dávat góly chci, to je jasné, nerad prohrávám. V minulé sezoně jsme sice uhráli postup do přeboru, ale skončili jsme druzí, když první byly Spoje. A prohráli jsme i finále poháru. Co se týče gólů, kdybych jich dal kolem patnácti, dvaceti, bylo by to skvělé. Hlavní je ale, abychom vyhrávali. Je to fráze, ale ono je jedno, kdo ty góly nakonec dá.

Vypadá to, že máte na Spoje docela chuť. Těšíte se na zápas s nimi nejvíce?
Takhle to nejde říct. My se těšíme v přeboru na každý zápas. Spoje jsou hodně kvalitní, mají zkušené hráče. Pachuť z toho, že jsme s nimi prohráli, tam je. Ale soustředit se hlavně na ně, to by byla chyba. My teď musíme myslet na Podolí, které má taky zkušený tým. Musíme se na to dobře připravit a zvládnout tohle utkání.



Fotografie

Související články