Foto: Pavel Jiřík st.
Souhrn 1. kola přeboru: Tempo i Spoje vstoupily do soutěže vítězně, z nováčků nebodovala jen Uhříněves
08.08.2022

Souhrn 1. kola přeboru: Tempo i Spoje vstoupily do soutěže vítězně, z nováčků nebodovala jen Uhříněves

Velmi dobře se v Pražská teplárenská přeboru uvedli všichni nováčci. Nejlépe odstartovalo Tempo, které doma smetlo před parádní návštěvou 250 diváků Vyšehrad 6:1. Dařilo se i Spojům, které vezou výhru 3:1 z horké půdy v Královicích. Cenný bod na Přední Kopanině uhrál Braník, tým ČAFC vybojoval remízu se žižkovským béčkem díky gólu ve třetí minutě nastaveného času. Z nováčků tak nebodovala pouze Uhříněves, která těsně padla na Podolí. Co se střelců týká, tak v tabulce počítající přesné zásahy by mohl mít prověřený matador Kotlík z Dukly JM, který začal hattrickem v Radotíně, nového konkurenta: kanonýr Tempa Klouček dal v přeborové premiéře dokonce čtyři branky!

ČAFC Praha - FK Viktoria Žižkov B 2:2 (0:1)
Branky: 61. Pícha, 90.+3 Dmytrenko – 1. M. Vlček, 49. V. Vlček. ŽK: 31. Machurka, 48. Vaněk, 69. Pícha – 6. Jankovský, 53. Muška, 63. Tulach. Rozhodčí: Wulkan – Tikal, Stěhule. Diváků: 120.
ČAFC: Štěpánek – Švara, Machurka, Lukeš, Listopad – Nováček (56. Dmytrenko), Peake, Vaněk (56. Pícha), Peričevič – Štěpánek (56. Sváta), Matoušek (85. Vít). Trenér: Pavel Novotný.
Žižkov B: Slanina – Trávníček, Kabantsov, P. Vlček, Jankovský – Pešek (56. Šandera), Král – Tulach, M. Vlček (77. Barratt), V. Vlček (88. Faigl) – Muška. Trenér: Vojtěch Šandera.

Ohlasy utkání
Pavel Novotný (ČAFC): Brzká branka soupeře ovlivnila začátek utkání. Ke konci poločasu jsme se již dokázali dostat do šancí, ale vše vyřešil brankář Slanina. Soupeř překvapil skvělou organizací hry, takže za remízu zachráněnou v samém závěru jsme rádi.
Daniel Veselý (vedoucí Žižkov B): Utkání mělo dva rozdílné poločasy, v prvním jsme si se soupeřem poradili, měli dobrou kombinaci a vytvořili i několik šancí. Druhý poločas domácí přitvrdili, začali hrát agresivněji, s tím jsme měli trošičku problémy. Přesto jsme vstřelili hezkou branku a vypadalo to nadějně. Potom přišla zbytečně obdržená branka po táhlé dalekonosné střele. Domácím tímto momentem narostla křídla a ještě více bojovali do samého závěru. V poslední minutě ze standardní situace, kdy jsme nepokryli hráče, jsme dostali vyrovnávací gól, takže škoda, škoda, škoda.“

Nejlepší hráč ČAFC Praha: Jakub Pícha
Nejlepší hráč FK Viktoria Žižkov B: Simon Slanina


SC Olympia Radotín - FK Dukla Jižní Město 1:5 (1:1)
Branky: 37. Pázler – 29., 64. a 72. Kotlík, 90. Petrák, 90.+1 Trávník. ŽK: 43. Doležal, 75. Bialek, 82. Louda(trenér), 90. Bužík – 68. Bureš, 81. Brabenec. Rozhodčí: Šmakal – Vítek, Vondráček. Diváků: 65.
Radotín: Saladiak - Chaloupka, Svoboda, Bialek, Pivnička - Kubišta, Doležal, Pavel (82. Löwe), Bužík - Císařovský, Pázler. Trenér: Jaroslav Louda.
Dukla JM: Buchlák - Solař, Inneman, Markuzi, Gill (66. Bureš) - Beneš (80. Březina), Petrák, Farkaš - Brabenec (90. Tran Khac), Kotlík (90. Benazouz Zi), Trávník. Trenér: Josef Světlík.

Ohlasy utkání
Jaroslav Louda (Radotín): Z mého pohledu je to pro nás až příliš krutý výsledek. Do 70. minuty to byl naprosto vyrovnaný zápas, který rozhodl X-faktor v podobě Pana střelce Kotlíka. V závěrečné čtvrthodině jsme již odpadli a hosté na trávníku dominovali.
Josef Světlík (Dukla JM): Byl to typický zápas na úvod mistrovské soutěže. Na můj vkus bylo k vidění mnoho nepřesností. I když jsme se dostali do vedení, tak soupeř vyrovnal z první vážné střely. Během přestávky jsme si něco řekli, a také něco změnili. Věděli jsme, že vyšší kvalita je na naší straně a je to jen o trpělivosti. Posledních dvacet minut byl na hřišti již jen jeden tým.

Nejlepší hráč SC Olympia Radotín: František Pivnička
Nejlepší hráč FK Dukla Jižní Město: Ondřej Kotlík


Sokol Kolovraty - FK Motorlet Praha B 1:0 (0:0)
Branka: 57. Hájek. ŽK: 85. Kalenda – 89. Ruda. Rozhodčí: Zloch – Pytloun, Vlček. Diváků: 100.
Kolovraty: Bébr - Ráža, Vejr (46. Sommer), Borek, Žitný - Hejno - Hynek (67. Bláha), Kuchta (68. Holík), Hájek (86. Hladký), Kalenda - Gračko. Trenér: Jakub Slezáček.
Motorlet B: Hlous - Matějíček, Čuba, Scharf, Šírl - Ruda, Václavík (83. Konstantinidis), Vacek - Fleišman (64. Sadi), Pokorný (90. Kulíšek) - Čipera. Trenér: Jan Rajnoch.

Ohlasy utkání
Jakub Slezáček (Kolovraty): Utkání to bylo i přes soupeřovo omlazení velmi těžké. Obě družstva hrála organizovaně a možností k otevření skóre bylo minimum. Řekl bych, že do vstřeleného gólu jsme ale byli aktivnější a ta branka za to byla odměnou. Od 60. minuty hosté začali hrát odvážněji a převzali iniciativu. Za zbytek utkání musím pochválit defenzivní činnost celého mužstva, protože kluci nepustili soupeře, i přes jeho tlak, do žádné vyložené šance. Motorlet je náš neoblíbený soupeř, porazil a přehrál nás čtyřikrát v řadě. O to je tohle vítězství pro nás cennější a jsme rádi, že jsme tuhle negativní sérii přerušili.
Jan Rajnoch (Motorlet B): I přes porážku jsem s výkonem družstva spokojen. Bylo to spíše remízové utkání, ale domácí dokázali vstřelit branku, a tak zaslouženě vyhráli. Na úvod sezony se hrál kvalitní fotbal a Kolovraty potvrdily, proč v loňské sezoně skončily na třetím místě. Závěrem musím vyzdvihnout své mladé mužstvo, jakým přístupem a výkonem se prezentovalo.

Nejlepší hráč Sokola Kolovraty: Daniel Hájek
Nejlepší hráč FK Motorlet Praha B: David Scharf


AFK Slavoj Podolí - SK Čechie Uhříněves 1:0 (1:0)
Branka: 45. Podobský. ŽK: 55. Urban, 80. Procházka, 89. Horčička (všichni Podolí). Rozhodčí: Kučera – Suchar, Kortanová. Diváků: 50.
Podolí: Bartoš – Šumník, Urban, Hrubý, Krob – Zdobnický (66. Procházka), Bednář, Němeček, Podobský – Šidlo – Horčička (89. Štrajt). Trenér: Petr Majer.
Uhříněves: Jevčák – Vácha, Podvín, Kovařík, P. Hrubý – Fehrens (73. Chadim) – Heteš, M. Hrubý, Mazanec, Seniv – Blažek (46. Cabrnoch, 86. Tran). Trenér: František Vitovský.

Ohlasy utkání
Petr Majer (Podolí): Byl to začátek soutěže a chtěli jsme uspět. Čekal nás nováček a nevěděli jsme, co od něj můžeme očekávat. Sice mi na našem výkonu chyběla lehkost, ale zase fungovala dobře defenziva a odměnou je nula vzadu. Věřím, že v dalších zápasech se v herním pojetí našeho mužstva ta lehkost již dostaví.
Martin Kovařík (hrající asistent Čechie Uhříněves): Utkání dvou rozdílných poločasů. V prvním jsme si vypracovali zajímavé brankové příležitosti, nastřelili tyčku, ale žádnou akci jsme nezakončili brankou. Bohužel v samém závěru jsme obdrželi smolnou branku, kdy přímý kop byl tečován ve zdi a domácí šli do vedení. Ve druhém poločase byl soupeř prvních dvacet minut lepší, vypracoval si několik slibně vypadajících šancí, při kterých nás podržel brankář. Postupně se hra vyrovnala, ale žádné mužstvo již branku nevstřelilo. Utkání by, dle mého názoru, slušela remíza, ale jak to ve fotbale občas bývá, zvítězilo šťastnější mužstvo.

Nejlepší hráč AFK Slavoj Podolí: Jiří Krob
Nejlepší hráč SK Čechie Uhříněves: Jakub Jevčák


SK Hostivař - FC Zličín 2:0 (2:0)
Branky: 1. Kronovetr, 37. Žampa. ŽK: 77. Fedor, 84. Kadlčík, 87. Kříž, 90.+4 Sýkora – 52. Kučera, 63. Ibraimi, 87. Pyšek, 87. Kohout. Rozhodčí: Nebáznivý – Zelený, Manilo. Diváků: 60.
Hostivař: Provazník - Černý, Penc, Laštovka, Kříž - Sýkora - Kadlčík (90. Wolf), Žampa (42. Mucha), Chleborád (73. Candra), Khomauli (90. Shorban) - Kronovetr (73. Fedor). Trenér: Petr Procházka.
Zličín: Tůma - Ibraimi, Kučera, Forejtek (72. Karták), Ondrejka - Hák (72. Holakovský), Plánička, Kohout, Jíra (48. Bous) - Merta - Pyšek (90. Vajdl). Trenér: Zdeněk Kudela.

Ohlasy utkání
Petr Procházka (Hostivař): Pro nás zápas velmi těžký, protože chybělo z různých důvodů šest hráčů základní sestavy. Šli jsme do utkání s velkým respektem vůči soupeři, který výrazně posílil, hlavně směrem do ofenzivy, a tak jsme vycházeli z pozorné obrany. Skvěle nám vyšel začátek, ale potom jsme přežili několik příležitostí soupeře. Po zvýšení na 2:0 jsme již utkání zodpovědným přístupem dovedli do vítězného konce. Za toto vítězství jsem nesmírně rád. Výjimečně dávám dva nejlepší hráče utkání, protože gólman Lukáš Provazník odchytal celé utkání se zraněním, a tím pomohl k úspěšnému vstupu do sezony.
Zdeněk Kudela (Zličín): Utkání, které jsme neměli nakonec prohrát, ale tak to bohužel ve fotbale chodí. Fotbalově jsme byli lepší, ale soupeř efektivnější a ze dvou šancí vstřelil dvě branky, i když musím uznat, že druhá byla nádherná. Naše šance bohužel skončily nevyužity, i přestože brankou skončit měly. Na tomto musíme do dalších zápasů zapracovat.

Nejlepší hráči SK Hostivař: Lukáš Provazník a Jakub Sýkora
Nejlepší hráč FC Zličín: Ondřej Kučera


TJ Sokol Královice - TJ Spoje Praha 1:3 (0:1)
Branky: 77. Vacík – 10. Horskii, 76. Košút, 90.+4 Tanchyk. ŽK: 26. Frýdl – 20. Ladra, 75. Prykhodko, 83. Horskii. ČK: 63. Malík (Královice). Rozhodčí: Stěhule – Wulkan, Hruška. Diváků: 140.
Královice: Frýdl - Nevařil, Hyský, Lády, Malík - Pospíšil, Chalupa (89. Zelenka), Vacík, Duka (65. Řepka), Kučera - A. Krivosheev. Trenér: Jakub Pospíšil.
Spoje: Sulánský - Jarovský, Moravec, Prykhodko, Havrda - Horskiii, Kubek (46. Košút), Verner, Baisa, Janoševič (79. Tanchyk) - Ladra (46. Zhul). Trenér: Fabio Leggeri.

Ohlasy utkání
Jakub Pospíšil (Královice): Nejprve chci Spojům pogratulovat k vítězství a zároveň věřím, že jejich zraněný hráč bude do dalších kol v pořádku. Obdrželi jsme branku ze standardky, což je vždy nepříjemné. Sice jsme byli více na míči, ale na to se nehraje. Do druhého poločasu jsme chtěli s výsledkem něco udělat, ale to se nepodařilo. Navíc přišlo naše vyloučení a soupeř odskočil o dvě branky. Vzápětí nám sice chybou nabídl gól na podnose, ale vyrovnat se již nepodařilo, naopak Spoje v závěru své vítězství pojistily třetí brankou. Hrál se velmi dobrý fotbal nahoru-dolů, což se početné divácké návštěvě muselo líbit. Myslím si, že vyhrál šťastnější, ale nesmírně kvalitní tým Spojů.
Fabio Leggeri (Spoje): Utkání bylo celkem vyrovnané a myslím si, že jsme byli o malinko lepším týmem. Ve druhém poločase přišlo vyloučení domácího hráče, i tak jsme vlastní chybou domácím dopřáli snížení na rozdíl jedné branky a nervy až do samého konce, kdy jsme v nastaveném čase třetí brankou rozhodli o našem vítězství. Pro nás výborný vstup do soutěže, protože Královice mají svoji sílu a z jejich stadionu se body lehce vozit nebudou.

Nejlepší hráč TJ Sokol Královice: Martin Hyský
Nejlepší hráč TJ Spoje Praha: Miroslav Verner


FC Přední Kopanina - ABC Braník 2:2 (1:1)
Branky: 15. Miainolfi, 55. Urban – 21. Novotný, 83. Rapant. Ve 33. minutě neproměnil Kučera (Přední Kopanina) pokutový kop. ŽK: 90.+2 Veleba – 13. Příhoda, 25. Kodytek, 37. Zelenka, 90. Novotný. Rozhodčí: Zelený – Zima, Šimák. Diváků: 88.
Přední Kopanina: Zavadil - Tržický, Krejčí, Škarda - Mejdr (75. Veleba), Asad, Kučera (46. Razzeto), Mainolfi, Hovorka - Ptáček (70. Šalanský), Čermák (46. Urban). Trenér: Daniel Vott.
Braník: Mařík - Seidler (81. Řemenář), Zelenka, Vybíral, Kodytek - Novák (73. Sklenář), Hrazdíra, Platil (73. Rapant), Příhoda, Palko (79. Pechač) - Novotný. Trenér: Marek Bukovský.

Ohlasy utkání
Daniel Vott (Kopanina): Braník mě překvapil předvedeným výkonem, hrál velmi slušně. Z konečného výsledku jsem zklamán, protože jsme to nedotáhli ke třem bodům. Možná jsme byli o kousek lepším týmem, ale nedokázali jsme odskočit o dvě branky a nedali ani penaltu. Fotbal se hraje na branky - soupeř dal stejně jako my, takže se zrodila remíza.
Marek Bukovský (Braník): Nastoupili jsme proti kvalitnímu soupeři. V úvodu nám trvalo zvyknout si na tempo vyšší soutěže, za což jsme zaplatili obdrženou brankou. Brzy jsme vyrovnali po chybě domácích, kteří mohli před přestávkou jít zpět do vedení, ale brankář Mařík jim zneškodnil pokutový kop. Druhý poločas jsme začali pasivně a domácí nás potrestali. Dokázali jsme se zvednout a v závěru vyrovnat. Pro nás důležitý zisk bodu.

Nejlepší hráč FC Přední Kopanina: Jiří Krejčí
Nejlepší hráč ABC Braník: Karel Mařík


FC Tempo – Slavoj Vyšehrad 6:1 (2:1)
Branky: 20., 50., 64. a 88. Klouček, 34. Pytlíček, 77. Valta z pen. – 30. Krčmář. Rozhodčí: Havel – Štěrba, Chrenko. ŽK: 27. Pytlíček – 38. Babka, 65. J. Klíma ml. Diváků: 250.
Tempo: Pacovský – Valta, V. Hampapa (46. Stacey), Plíšek, Kostka – Šmídek (75. Kleček), T. Havlíček (80. M. Havlíček) – Babický, Pytlíček (69. Cejnar), Klouček – Sedlář (69. Skokánek). Trenér: Petr Vanko.
Vyšehrad: Lorenz – Babka, Stareček, J. Klíma ml., Pryšljuk (46. Vodička) – Kubies (53. Šrejber), M. Krivosheev, Kankara, H. Gerža (58. Lískovec) – Krčmář, Souček. Trenér: Jaroslav Klíma.

Ohlasy utkání
Petr Vanko (Tempo): Po dlouhé době jsme nastoupili k zápasu přeboru, takže zpočátku jsme byli zbytečně nervózní a nakopávali balony. Úvod zápasu byl divoký, oba týmy mohly dát po dvou gólech. Nám hodně pomohl gól na 2:1 ještě v první půli a pak i na 3:1 na začátku druhé půle. Tím jsme se uklidnili, a potom už to byla jen otázka skóre. Vyšehrad ve druhé půli úplně rezignoval na defenzivní činnost, a vzešel z toho výsledek 6:1. Dařily se nám náběhy za obranu soupeře, kterou jsme tím unavili, a měla tak velké problémy.
Jaroslav Klíma (Vyšehrad): Co k tomuhle říct… V první půli jsme nedali několik vyložených šancí, proměnili pouze jednu z nich, takže namísto toho, abychom šli v poločase do kabiny s vedením 4:2 nebo 5:2, prohrávali jsme 1:2. A to jsme domácím na oba jejich góly sami doslova namazali. Ve druhé půli jsme po dalších dvou individuálních chybách inkasovali další dva góly a bylo rozhodnuto. Nebránili jsme dostatečně důrazně, nemluvili při hře a dělali všechno naopak, než jsme měli. Takže zápas, který jsme měli rozehraný na to, abychom v něm vedli nejméně o dva góly, pro nás nakonec dopadl ostudně vysokou porážkou.

Nejlepší hráč FC Tempo: Jaroslav Klouček
Nejlepší hráč Slavoj Vyšehrad: Petr Lorenz