Foto: Pavel Jiřík st.
Újezd Praha 4 odstartuje sezonu předkolem MOL Cupu v Kolodějích, kouč vyhlíží posily

Újezd Praha 4 odstartuje sezonu předkolem MOL Cupu v Kolodějích, kouč vyhlíží posily

Letní pauza utekla jako voda, euforie spojená s postupem do divize už také vyvanula. Fotbalisté Újezdu Praha 4 se chystají na ostrý rozjezd sezony. Už v sobotu v 17:00 vstoupí do předkola MOL Cupu zápasem se západočeským celkem Petřín Plzeň. Tým trenéra Karla Jeřábka tak finišuje s přípravou. „V kolonce příchodů je pořád nula, to je jediná kaňka,“ konstatoval kouč divizního nováčka.

Myslel jsem, že začneme povídání tím, jak jste si užil léto. A teď to vypadá, že asi moc ne...
Jak jsem říkal po skončení přeboru, že se chci poprvé v životě vydat na festival, tak tenhle cíl jsem si splnil a všechno si užil. Na chvíli člověk vypustil všechny starosti z hlavy, celé to bylo vážně fajn.

Když si přičtu dovolenou, nabral jste tedy aspoň trochu sil?
Žádnou další dovolenou jsem neměl. Pak už to bylo jenom volání, sháněli jsme hráče a nebyli jsme úspěšní. To bylo docela frustrující. Někomu zavoláte, on se zeptá na podmínky a vezme si čas na rozmyšlenou. A nakonec to skončilo tak, že tomu hráči jeho klub podmínky dorovnal a my jsme měli smůlu. Dokonce se stalo, že jsme si s hráčem už i podali ruku, bral jsem dohodu jako hotovou věc, a nedopadlo to.

Nějaké posily byste asi potřeboval, třeba už kvůli avizovaným koncům zkušených hráčů. Jak moc velký průvan v kádru nastal?
Stoper Daňhel je v Dobřejovicích, to je hotové. Pořád u nás ale trénuje útočník Jůzek, pokračuje i můj syn. Nepůjde asi na všechny zápasy, ale o půl roku si angažmá u nás protáhl. Teď se nám bohužel zranil Běhounek. Uvidíme, v jakém stavu budeme, až se rozehraje soutěž. Nějak to běží, ale to, že nemáme posily, je kaz.

Kolik nových hráčů byste do nové sezony chtěl?
Pořád jednáme, je to ale ještě na dlouhé lokty. Do konce týdne bychom jednoho nebo dva hráče chtěli mít. Víme, konkurence posiluje, každý někoho ulovil. Takže i nám by se posila do každé řady hodila.

Letní příprava je krátká, kvůli posunu do divize jste ale asi nastolil tvrdší režim. Jak všechno zvládáte?
Trénujeme dvakrát v týdnu v Kolodějích, jednou pak v Průhonicích. Pauza je krátká. Obecně platí, že do přípravy zasahují ta obrovská vedra, hřiště jsou enormně tvrdá. Není voda, plac pokropíte, ale v těch obrovských vedrech to za chvíli skoro není znát.

Co vám ukázaly herní prověrky?
Nic zásadního. Prohráli jsme s Tempem 1:2, ale to nám chybělo osm lidí, k utkání nás bylo připraveno dvanáct, sestava byla hodně kombinovaná, což teda říkal i soupeř. Pak jsme vyhráli nad Berounem 7:0, ale tady zase musím říct, že nás soupeř nějak výrazně neprověřil. Teď už přijde zápas předkola MOL Cupu.

Hrát se bude v Kolodějích, tam ostatně budete doma i na začátku divize, že?
Přesně tak. Nakonec jsme se tak rozhodli. Varianta byla, že bychom mohli odehrát všechno i u nás na umělce, ale nakonec jsme zvolili jiné řešení. Takže na začátku sezony budeme mít domácí prostředí v Kolodějích a po pár kolech se vrátíme do Újezdu.