Foto: Jiří IPSER
Meteor plný mladíků přišel o dvě opory. Jeden zkušený hráč by se hodil, přiznává kouč Fíček
26.07.2022

Meteor plný mladíků přišel o dvě opory. Jeden zkušený hráč by se hodil, přiznává kouč Fíček

Divizní Meteor tvrdě trénuje a chystá se na novou sezonu. Přípravu trenér Jan Fíček odstartoval s týmem už 11. července. Libeňský tým během léta přišel o dvě velké opory. V obraně musí tým zacelit díru po Frantlovi, v ofenzivě zase bude chybět nejlepší střelec Novotný. „Takže jsme během léta tu naši školku ještě omladili,“ říká Fíček.

Co zatím říkáte na to, jak příprava běží?
Trénujeme čtyřikrát v týdnu. Co se týče zápasů, tak jsme 4:0 vyhráli nad Litoměřickem a pak jsme prohráli 4:5 s Motorletem. První poločas jsme tam prohráli 1:4, to jsem tedy spokojený fakt nebyl, to byla katastrofa. Pak oba týmy prostřídaly a skóre se povedlo korigovat.

Říkal jsem si, že bude problém nahradit střelce Novotného. A vy jste dali za dva zápasy osm branek...
Když přijdete o kanonýra, je to zásah. Odešel do třetí ligy, do Souše. Zatím se na hrotu ukazuje dobře jeden z našich dorostenců. Samozřejmě se koukáme po posilách, jednáme. Pokud se na všechno podívám tak, že jsme dali za dvě utkání tolik gólů, tak to je vcelku dobré, ale pořád je to příprava.

Trápí vás tedy víc ztráta stopera Frantla?
Zatím skončil, uvidíme, co bude za půl roku. My jsme se o tom bavili už dřív, když mi říkal, jak to má náročné, chtěl být víc času s rodinou. Jaro ještě odehrál, ale teď cítil, že je toho hodně. Kromě rodiny mu zabírá hodně času práce pro Spartu, takže si dá pauzu.

Jak daleko jste s hledáním náhrady?
Každý půlrok je to ohledně shánění hráčů horší a horší. Oslovil jsem minimálně patnáct hráčů. Mladým se do divize moc nechce, často se vidí spíš ve druhé lize, nebo ve třetí. To je případ třeba mladých kluků, co končili v mládeži prvoligových klubů.

Takže ještě nový pilíř defenzivní řady nemáte?
Připravené jsou určité alternativy. Máme hráče, co už na stoperu v minulosti hráli a nebylo to špatné. Nebo je možnost stáhnout defenzivního záložníka do obrany, jenže tam by mě to mrzelo, protože ten hráč si na té pozici vede skvěle. Ještě se posílení na místě stopera nevzdáváme, všechno je v jednání.

Kolik hráčů je v klubu na zkoušce a kolik nových tváří už v divizním kádru máte?
Do áčka jsme posunuli dva dorostence, další dva hráče testujeme. Pořád hledáme hráče, ptám se, volám, musíme být na sezonu připravení.

Pro mladíky bude divize velkou školou, že?
My jsme se touhle cestou vydali a nechceme z ní ustupovat. Na druhou stranu nebudu skrývat, že jeden nový zkušený hráč by se hodil.

Jak jste spokojený s fungováním rezervy?
Plnila svou roli. Kluci, co nedostali příležitost v áčku, nebo toho nenahráli tolik, chodili hrát tam. Pro mladé kluky je to fajn, že mají možnost hrát soutěže dospělých a otrkat se.