Foto: Pavel Jiřík st.
Motorlet hledá esa z ciziny, z rezervy se posouvají mladíci. Získá klub i posily ze Sparty?

Motorlet hledá esa z ciziny, z rezervy se posouvají mladíci. Získá klub i posily ze Sparty?

Motorlet jede naplno. Třetiligové áčko klubu z Jinonic si sice užilo o den delší pauzu než rezerva působící v Pražská teplárenská přeboru, už skoro týden ale svěřenci trenéra Martina Poustky nabírají formu na nový ročník ČFL. Ten odstartuje už za necelý měsíc. „Čekám, že soutěž bude vyrovnanější než v minulé sezoně, kde byl dole odříznutý Rakovník,“ tuší kouč.

Prozraďte na úvod, proč začalo béčko o den dříve?
Chtěli začít sami, v klidu, abychom si ten první den nepřekáželi. (usměje se) Teď už jsme stejně vedle sebe. Béčko jen s tréninkem v Jinočanech, kde absolvujeme přípravu, začíná vždy dřív. Pochopitelně komunikujeme s trenérem béčka Honzou Rajnochem, řešíme aktuální potřeby týmů a máme dobrý přehled, jak si kdo vede.

Letní příprava je kratší, dostávají hráči hodně do těla?
Trénink máme každý den. Od patnáctého června měli kluci volno, oslavilo se výročí klubu a pak bylo volno. Kluci dostali individuální plány, aby se hýbali i na dovolené. Jeli jsme vlastně podle vzoru z předchozích sezon. Co se týče přípravných zápasů, tak nás čekají Žižkov (Motorlet prohrál 0:6), Meteor, Kladno a Přepeře.

Jakých změn doznal během léta kádr?
Žádné velké změny nečekejte. Testujeme čtyři hráče ze zahraničí, k tomu se posunulo pár kluků z béčka. Ti už s námi pracovali na jaře, takže se na to jen navazuje. Co se týče odchodů, tak Čejka odešel do profifotbalu, Filip bude studovat v Americe.

Když slyším slova ohledně hráčů ze zahraničí, vypadá to, že se vám zalíbila cesta, kterou jste se vydali v nedávné minulosti. Zahraniční posily zářily a posunuly se výš...
Je to pravda. Minulý rok jsme měli dva kluky a hodně se nám osvědčili. Tak jsou teď u nás na zkoušku čtyři hráči. Ohledně postů bych konkrétní nebyl, ale jde o hráče z Ameriky, z Balkánu i z arabského světa. Snažíme se využít možností a kontaktů, které mám. Musíme být připravení, čekám, že sezona bude náročnější než ta minulá.

A co nějaké posily z Česka? Jste partnerským klubem Sparty, ta si ale farmu udělala ve Vltavínu. Budete chtít nějaké mladíky z Letné?
Víme o tom propojení Sparty s Vltavínem, ale zájem bude mít o hráče i Motorlet. Monitorujeme situaci ohledně kádru druholigového béčka Sparty, hlavně kolem kluků, co už u nás hráli. Tam platí, že bychom měli zájem o jejich další působení.

Nová sezona přinese z pohledu Motorletu i více derby. Slavia B sice povýšila do druhé ligy, ale těšit se můžete na derby s Duklou a Bohemians, vítáte to?
Určitě to bude znamenat oživení a vyšší kvalitu soutěže. Je pochopitelné, že Slavia chtěla dostat rezervu do druhé ligy, ale další rezervy v naší skupině ČFL budou jistě zpestřením. Béčka budeme mít ve skupině A čtyři a pro nás pro Pražáky budou další derby super. Vážně si ale myslím, že to bude daleko vyrovnanější. Jako favorita vidím Domažlice, ale jinak si myslím, že budou týmy schopné porážet se navzájem.

V minulé sezoně jste byl spokojený se šestou příčkou. Jaké ambice budete mít tentokrát?
Příprava je teprve na startu, ale dovolím si říct, že kdyby se nám povedlo zopakovat výsledkově i umístěním tu minulou, tak bychom určitě byli opět spokojení.