Foto: FC Zličín
Zličín vsadil na zkušenost, novým trenérem je Zdeněk Kudela
08.07.2022

Zličín vsadil na zkušenost, novým trenérem je Zdeněk Kudela

Hledání nového trenéra je u konce. Fotbalový Zličín má v tomto směru splněno. Do nové sezony sportovní úsek klubu z Pražská teplárenská přeboru vybral jako nového kouče prvního týmu zkušeného Zdeňka Kudelu. „Naším hlavním cílem bylo vrátit do týmu pořádek a řád, což může přijít jen s velezkušenou osobou. A tou v našich očích Zdeněk Kudela je,“ poznamenal pro web fotbalpraha.cz Martin Zahálka, člen výboru.

Zličín šel do jara v přeboru pod vedením Daniela Drahokoupila, jenže toho vyřadily ze hry zdravotní problémy, proto na lavičce zaskakoval právě bývalý hráč a nyní funkcionář Martin Zahálka. I přes maximální zapálení neskrýval, že pro pracovní vytížení je pro něj působení na zličínské lavičce pouze dočasnou záležitostí. Dál se viděl v pozici funkcionáře. A tak klub v závěru uplynulé sezony angažoval Lukáše Mücka. S ním se ale po sezoně Zličín rozloučil. Nebylo divu, i když se tým v nejvyšší pražské soutěži zachránil, deset porážek v řadě bylo hodně varovným signálem směrem do budoucnosti.

A tak jedenáctý tým uplynulého ročníku Pražská teplárenská přeboru rozhodil sítě a nyní se domluvil se zkušeným Zdeňkem Kudelou. „Zličín má určité vazby na klub z Loun. Díky tomu jsme se dozvěděli, že tam po čtyřech letech bude pan Kudela končit, tak bylo jeho získání pro naše vedení jasnou prioritou,“ prozradil Zahálka.

Zličínští se pustili do práce v ve čtvrtek došlo k dohodě. Všechny díly mozaiky při jednání do sebe ideálně zapadly. „Nový trenér bydlí v Novém Strašecí, obrovsky se mu líbí areál klubu i jeho filozofie. Na Zličín si pamatoval z doby, kdy klub vystupoval proti nekalým praktikám v českém fotbale, takže došlo k dohodě,“ dodal člen výboru FC Zličín.

Tým se pod vedením nového kouče sejde poprvé v úterý 12. července a v rámci letní přípravy ho čekají tři přípravné zápasy. „Trenérovi byla pochopitelně představena aktuální soupiska i posily pro novou sezonu. Dostal od nás hotové podklady, tým, kde je pětadvacet hráčů. Teď už jsou věci ohledně kádru v jeho moci. Když by chtěl nějakou další posilu, pochopitelně se o všem budeme bavit,“ prozradil Zahálka s tím, že jednu změnu už si nový kouč prosadil.

V minulosti Zličín trénoval vždy v úterý, středu a pátek. Cyklus bude i dál třídenní, jen budou tréninky v pondělí, středu a ve čtvrtek.

Funkcionářská cesta nového kouče Zličína
Posledním působištěm Zdeňka Kudely byl divizní tým FK Louny, se kterým postoupil do divize. V klubu strávil čtyři sezony. V prostředí českého fotbalu se ale pohybuje dlouhá léta, působil i v nejvyšší české soutěži. Sice ne v roli kouče, ale na pozici manažera, generálního sekretáře (Slavia Praha), sportovního ředitele (Mladá Boleslav, Zbrojovka Brno) či generálního ředitele (Žižkov).

Tři přípravné zápasy FC Zličín
Pátek 15. 7. od 18:30 - FK Motorlet B (hřiště Tuchoměřice)
Sobota 23. 7. od 10:30 - Sokol Libiš (hřiště Libiš)
Sobota 30. 7. od 10:15 - SK Ďáblice (hřiště Ďáblice)