Foto: Pavel Jiřík st.
Újezd Praha 4 a divize: Soutěž z Újezdu odvádět nechceme, oslovili jsme sedm posil, říká sportovní ředitel Jindra

Újezd Praha 4 a divize: Soutěž z Újezdu odvádět nechceme, oslovili jsme sedm posil, říká sportovní ředitel Jindra

Společně s trenérem Karlem Jeřábkem tvoří „nerozlučnou“ a velmi silnou dvojici: sportovní ředitel Újezdu Praha 4 Jiří Jindra slaví po boku Jeřábka svůj druhý přeborový triumf na Újezdě. Jak Jindra prožíval závěr Pražská teplárenská přeboru, jak bude vypadat kádr pro divizi, kde se divize bude hrát a jaké může mít tým ambice? O tom všem Jindra mluví v následujícím rozhovoru.

Z přeboru bylo nakonec velké drama, stačil jeden gól na Podolí a mohli jste ztratit první místo. Jak velké nervy to byly?
Nebudu lhát, byly to obrovské nervy. Ve funkcionářské kariéře jsem toho zažil už hodně, o postup jsem hrál už pošesté v životě, a tohle byla jedna z nejtěžších bitev, možná těžší, než když jsme s Horními Měcholupy hráli o třetí ligu. Všichni jsme rádi, že to máme zdárně za sebou. Jsme v Újezdě s trenérem Karlem Jeřábkem 4,5 roku - kdyby nám tenkrát někdo řekl, že budeme hrát v roce 2022 o divizi, a to se ještě dvě sezony kvůli covidu soutěže nedohrály, tak bych mu odpověděl, že je blázen. Všichni v klubu fotbalem hodně žijeme, máme ho rádi, o to intenzivněji jsme to prožívali. Nehráli jsme uvolněně, důležitost okamžiku byla cítit na všech z nás.

Kdy vám bylo nejvíc ouvej?
Když dalo Podolí na 1:0. Ne, že bych o nás pochyboval, pořád bylo dost času a věřil jsem, že to minimálně do remízy dotáhneme, protože v sezoně jsme prohráli jen jedno utkání, ale v tu chvíli to byl trochu průšvih. Na lavičce to člověk prožívá dvojnásobně.

Je to váš druhý přeborový titul s trenérem Karlem Jeřábkem na Újezdu. Čím to, že vám to dohromady tak šlape?
Jsme absolutně dvě rozdílné povahy, což je strašně důležité. Maximálně Karla respektuji jako trenéra, nezasahuji mu před zápasy do kabiny, jsem na každém tréninku, hodně spolu mluvíme, o všem diskutujeme, kolikrát si pak ještě zavoláme. Jsme spolu v kontaktu tak často, že mi občas řekne jménem manželky. (směje se)

Hodně se řešilo téma Újezd Praha 4 a divize. Když jste vyhráli přebor před covidem, nepostoupili jste, teď už ano. Můžete přiblížit, jak jste o postupu o soutěž výš uvažovali?
Před sezonou, ani v průběhu podzimu, pro nás nebyl postup do divize téma. I proto jsme přistoupili na výměnu pořadatelství s Kolovraty, abychom nehráli v létě na umělé trávě, ale zároveň jsme věděli, že budeme hrát poslední tři kola venku. Na druhou stranu můžu říct, že by to rozhodnutí nebylo jiné ani ve chvíli, kdybychom věděli, že chceme postoupit, protože chápeme, že ve třiceti stupních na umělce nikdo hrát nechce. O tom, že chceme do divize, jsme se rozhodli v průběhu zimy a začali k tomu směřovat i přípravu. Pokud by hráči nechtěli jít výš, tak bychom do toho nešli. Tady udělal velký kus práce Karel Jeřábek, který se všemi mluvil a výsledek byl takový, že 95 procent hráčů řeklo, že do divize půjdou.

A těch pět procent, to je kdo?
Před měsícem to byli tři hráči, dnes je to jen jeden. Do divize jako hráč A-týmu nejspíš nepůjde Martin Daňhel, což je vzhledem k jeho věku pochopitelné. Ovšem to, co předváděl v přeboru, to klobouk dolů. Byl úžasný, famózní. Kéž by bylo víc Daňhelů. Původně to vypadalo, že do divize nepůjde ani Robert Jůzek, ale tam jsme se dohodli, že bude pokračovat. O tom, jestli bude v áčku působit i v divizi, se rozhoduje Honza Jeřábek. Tam je to padesát na padesát. Během sezony nám moc pomohl brankář Daniel Bojčuk, který se vrátil, ač už přestal chytat. Moc nám pomohl a jede dál. Zbytek týmu avizoval, že jde do divize.

Jak to vypadá s posilami pro divizi?
Oslovili jsme sedm hráčů, respektive jsme nejdříve oslovili jejich kluby, jestli s nimi můžeme jednat, až pak ty hráče. Všichni jsou z úrovně pražského přeboru. Vše je ale zatím v jednání.

Je to spíše formální otázka, ale trenér Jeřábek zůstává?
Pokud se ještě neoběsil, jak nám někdy vyhrožuje, tak zůstává. (směje se) Od vedení klubu má velkou důvěru.

Česko má tři divizní skupiny. Která by se vám líbila?
O tom rozhodne Losovací aktiv, který je úterý. Do přihlášky jsme ale napsali, že bychom rádi hráli divizní skupinu A.

Mluvilo se také o tom, že byste část zápasů mohli hrát mimo Újezd Praha 4. Jak je to v tomto směru?
Ještě to není dořešené, ale odvádět soutěž z Újezdu určitě nechceme. Řešíme variantu, že bychom letní část domácích zápasů odehráli někde v pronájmu na přírodní trávě. Ve hře jsou lokality, které nejsou od Újezdu daleko.

Jaké můžete mít v divizi ambice?
Máme k divizi velkou pokoru – jdeme to zkusit, pokud by to nevyšlo, bereme to tak, že se máme kam vrátit. Když jsme šli do přeboru, vyhlásili jsme, že bychom se rádi stali jeho pravidelným účastníkem. Napoprvé jsme divizi nevzali, teď už ano, ale je to pro nás velká neznámá. Když už jdeme nahoru, tak bychom se rádi vyhnuli tomu, abychom měli sestupové starosti. Ale je jasné, že se tým bude muset naučit i prohrávat, protože v přeboru se nám to moc nestávalo.

Pro Újezd Praha 4 je postup do divize historickým okamžikem. Od Městské části Újezd Praha 4 jste dostali za triumf v přeboru 100 tisíc korun. Jak je využijete?
Podpora městské části je obrovská, pan starosta Václav Drahorád nám předal šek přímo na hřišti v Podolí za to, co jsme pro obec udělali, vnímá to jako velký úspěch. My za to moc děkujeme, protože to od městské části není jen podpora touto cestou, ale jedná se o podporu dlouhodobou. Peníze se využijí účelně, protože stoupají provozní náklady. V divizi budeme řešit dopravu, takže nám tahle částka v tomto směru velmi pomůže.



Fotografie

Související články