Foto: Jiří IPSER
Překvapení pro Admiru! Rezerva skončila čtvrtá v přeboru, přesto se posouvá do divize

Překvapení pro Admiru! Rezerva skončila čtvrtá v přeboru, přesto se posouvá do divize

Nečekaný dárek dostala rezerva Admiry po skončení Pražská teplárenská přeboru. V sezoně obsadila v nejvyšší pražské soutěži čtvrté místo, i z bramborové příčky se ale nakonec tým kouče Františka Jakubce posouvá do divize. Do přeboru byl totiž administrativně přeřazený Vyšehrad a jeho místo výš náleželo Praze. „Když ta šance přišla, říkal jsem, ať si to naši mladí kluci zkusí,“ přiznává kouč, jenž k týmu přišel teprve v zimě.

Byl jste hodně zaskočený, když šance posunout se do čtvrté nejvyšší soutěže přišla?
To tedy ano. Volal mi to pan Přitasil a ptal se, jestli bych chtěl hrát divizi. Tak jsem mu na to odpověděl, že tohle už snad pro mě není, že to už mám za sebou. (směje se) On mi pak vysvětlil, že se objevila možnost jít s rezervou do divize. Na to jsem mu řekl, že máme mladé kluky a pokud on souhlasí, tak jsem pro do toho jít, aby si to hráči zkusili.

Když jste v zimě přicházel do klubu, spíš to vypadalo, že se Admira B plánů na vyšší soutěž podvědomě trochu vzdává, že?
Přicházel jsem s jasnou vizí, že budu s mladými kluky v rezervě pracovat na jejich rozvoji, aby se fotbalově posouvali nahoru a byli třeba využitelní pro áčko ve třetí lize. Hlavní byla právě spolupráce s áčkem. Ohledně posunu do divize tam nic nepadalo.

Posun do divize znamená zvýšení náročnosti. Divize znamená víc tréninků, více cestování. Co vám na to řekli doma?
Já jsem sám, takže v tomhle směru to bylo v pohodě. A co se týče divize, v každé skupině jsou nějaké dálky. Na tuhle soutěž jsem zvyklý, fungoval jsem v té soutěži jako asistent, vím, do čeho jdu.

Jaké ohlasy máte od hráčů? Dokopná už byla, budete mít nějakou dodatečnou oslavu?
Je pravda, že dokopnou už jsme měli a tohle je úplně nová informace. Kluci se o ní teprve dozvídají. Trénovat začínáme stejně 7. července. Pracovat budeme se stávajícím kádrem, posunou se k nám nějací hráči z devatenáctky. Hlavní bude každopádně stále spolupráce s prvním týmem.

Ještě není jasné, do jaké divizní skupiny Admira B půjde, preferoval byste béčko, kde je oblastní rival Meteor?
Ještě nevíme, do jaké skupiny půjdeme. Samozřejmě by bylo pro hráče i fanoušky zajímavé, pokud by Admira hrála s Meteorem. Rivalita tam je. Uvidíme, jak to dopadne.

Postup ze čtvrté pozice budiž důkazem, že se vyplatí bojovat o body i ve chvíli, kdy už v tabulce vedoucí duo bylo daleko, jako v případě Újezdu Praha 4 a Dukly JM, že? Měli jste stejně bodů jako Motorlet B a těžili jste z lepších vzájemných zápasů (0:0, 2:0)...
Lepší vzájemné zápasy s Motorletem B jsou jedna věc. Ale tady je třeba vidět i zápas posledního kola, kdy jsme s béčkem Viktorky Žižkov prohrávali 0:2 a otočili jsme to na 4:2 pro nás. Tohle byly tři body, díky kterým jsme se bodově dotáhli na Motorlet B a díky vzájemným utkáním jsme se dostali na čtvrtou příčku. A pak jsme dostali nabídku, zda chceme do divize. A nakonec jsme ji využili. Jsem rád, že si soutěž kluci zkusí.

Domácí zápasy áčka a béčka navazovaly, bude tento model praktikován i nadále?
Pokud to situace dovolí, rádi bychom v podobném duchu pokračovali. Je jasné, že je divize pro naše mladé kluky výzva a těšíme se na ni.

Očima sekretáře Admiry Jana Dobrého
Začnu tím, že jsme rádi, že se náš dorost s hráči ročníku 2003 udržel ve druhé lize. Teď přecházejí někteří kluci do chlapů a divize pro ně bude velká škola a velká sportovní výzva. Na hráče tam čekají těžší zápasy. Pražská teplárenská přebor má svoji kvalitu, divize je ale výš. Do soutěže půjdeme s velkou pokorou, ale nebudeme chtít hrát druhé housle. Sám jsem plný očekávání, není obvyklé, že má klub áčko ve třetí lize a rezervu v divizi. Věřím, že to bude celé zajímavější i pro naše fanoušky, s jejichž podporou počítáme.