Foto: Jiří IPSER
Trenér Mück končí. Zličín po nepovedeném konci sezony hledá nového kouče i posily

Trenér Mück končí. Zličín po nepovedeném konci sezony hledá nového kouče i posily

Pět zápasů a dost. Trenér Lukáš Mück nebude nadále pokračovat v pozici hlavního trenéra FC Zličín. Mužstvo pod vedením mladého kouče v závěru sezony neuhrálo ani bod. „Trenérovi děkujeme, že se týmu v nelehké situaci, po nečekaném konci trenéra Drahokoupila, a v rozjeté sezóně ujal. Přejeme mu úspěchy v jeho další trenérské kariéře,“ uvedl klub na svých internetových stránkách. „Chtěl jsem pokračovat, ale vím, jaké byly výsledky a člověk musel být připravený na cokoliv. Myslím, že jsme s asistentem udělali v klubu kus práce,“ konstatoval Mück.

Kouč po konci sezony ještě netušil, zda bude spolupráce pokračovat. Od pondělního večera je ale jasno. „Jsem rád, že jsem na Zličíně dostal šanci, všichni viděli, že umím trénovat. Nemáme se za co stydět. Tréninky byly i podle vedení super, stejně jako koučování,“ ohlíží se za svým působením Mück.

Jenže počítají se výsledky a ty Zličín pod jeho vedením neměl. „Na první pohled to podle výsledků nedařilo, ale kdo se podívá na naše zápasy, tak uvidí, jaké šance jsme zahazovali. Kolikrát jsme šli sami na gólmana a neskončilo to gólem,“ nachází Mück příčinu, proč to s pokračováním spolupráce v klubu z okraje hlavního města nedopadlo. „Za mě bylo super, že jsme se naučili dostávat do šancí, na tréninku všechno fungovalo, ale v zápasech to bylo pro nás zakleté. Mohla za to i psychika, jak se nabalovaly neúspěchy, bylo to špatné a nedařilo se,“ dodává kouč.

Zličín v závěru sezony prohrál deset duelů v řadě, i to mu ale vzhledem ke klopýtání rivalů stačilo se třiceti body k záchraně nejvyšší pražské soutěže.

Mück tvrdí, že za jeho koncem v klubu stojí i to, že chce Zličín vsadit na zkušenějšího, staršího trenéra, jenž bude mít větší věkový odstup od hráčů. „Bylo mi řečeno, že potřebují staršího kouče, i kvůli hráčům, co by měli do klubu přijít,“ prozrazuje kouč s tím, že je přesvědčený o tom, že v nové sezoně bude k vidění úplně jiný Zličín. „Hráči si odpočinou, hodí za hlavu tu neúspěšnou sérii, bude to jiné,“ přesvědčuje.

Jedním dechem pak prozradí, že už má nové angažmá. „Je to klub s nádherným areálem na Praze-západ. O jaký tým jde, to zatím neprozradím, ale chtějí tam vykopat vyšší soutěž. Už se na novou sezonu zbrojí, to ale i všude jinde,“ hlásí Mück.

Naopak Zličín kouče hledá a intenzivně pracuje na obsazení pozice hlavního trenéra A-týmu, stejně tak jako na výrazném posílení kádru pro nadcházející přeborovou sezonu. Příprava týmu na další ročník začne 12. července.



Související články