Foto: Jiří IPSER
Je dobře, že Újezd bere divizi, říká kapitán Daňhel. Láká jej derby s Meteorem, vyšší soutěž ale asi vzdá

Je dobře, že Újezd bere divizi, říká kapitán Daňhel. Láká jej derby s Meteorem, vyšší soutěž ale asi vzdá

Unavený, ale šťastný. Zkušený stoper Martin Daňhel dovedl s kapitánskou páskou Újezd Praha 4 k vítězství v Pražská teplárenská přeboru a mohl si do kolonky úspěchů připsat další čárku. Vzhledem k pohárovému triumfu dokonce dvojitou. „Osobně toho mám plný kecky, ale jsem spokojený a oslavy všechno tohle přebijí,“ vykládal dvaačtyřicetiletý obránce.

Soutěž jste zakončili třemi remízami. Měl jste při svých zkušenostech také nervy?
Věděli jsme, že závěr přeboru bude těžký, že nás čekají tři zápasy venku - na Admiře, v Kolovratech a teď v Podolí. Zaplaťpánbůh, že jsme si udělali dříve takový bodový polštář, že to nakonec stačilo. V Podolí jsme ale byli všichni hodně nervózní, měli jsme to zvládnout daleko lépe.

V čem byl problém?
Asi to na nás dolehlo. Věděli jsme, že prohrát nemůžeme, že musíme urvat bod. Místo toho jsme rychle prohrávali, úplně zbytečně, bylo to nervózní. Navíc jsme nehráli svoji hru, bylo obrovské vedro. Nakonec jsme to ale ukopali a jsem spokojený.

Za celou sezonu jste prohráli jen jednou. I přes ten finiš tým asi z pozice kapitána pochválíte, ne?
To je pravda. Já si nepamatuji, že bych někdy osmadvacet zápasů v řadě neprohrál. To se počítá, tím jsme si nakonec i celou soutěž vyhráli.

Půjdete s týmem do divize?
Ještě nejsem rozhodnutý na sto procent. Jsem soudný, myslím, že ve svém věku bych klukům už asi neměl co dát. Ještě to probereme. Divize je trošku v řešení, ale přiznávám, že už se na to moc necítím.

Ani teoretická možnost zahrát si ve vyšší soutěži proti Meteoru, kde jste působil, vás neláká?
Jo, tak to by bylo hezký (rozzáří se), to by se mi líbilo. Ale ani nevím, do jaké skupiny Újezd Praha 4 půjde. Spíš je to ale tak, že divizi už mám fakt dlouho za sebou. Nevím, jestli ve dvaačtyřiceti se to dá ještě hrát.

Když si promítnete léta v Újezdu Praha 4, čekal jste, jak moc se klub posune a jakých úspěchů dosáhne?
Opravdu mě to nenapadlo. V klubu je super parta, super kluci. A já jsem hrdý na to, že jsem tady s nimi mohl hrát, protože to byly neskutečné roky. Navíc nám to přerušil covid, hrálo se tady pořád nahoře. Postoupili jsme z A třídy, vyhrál se přebor, teď se vyhrál podruhé. Při covidu jsme byli druzí. To byly nádherné roky a já jsem rád, že jsem to ve svém věku ještě zažil.

Je správný krok, že se Újezd Praha 4 posune do divize?
Určitě ano. Když jsme přebor vyhráli poprvé, tak jsme byli celkově trochu starší, teď jsme omladili a divizi bereme. Je to pro mě asi určitě můj poslední úspěch tady s Újezdem. Je to úžasný, udělat double v těch mých letech, jsem moc spokojený.



Fotografie

Související články