Foto: Jiří IPSER
Souhrn 30. kola přeboru: Újezd Praha 4 ustál útoky lovců a slaví titul
20.06.2022

Souhrn 30. kola přeboru: Újezd Praha 4 ustál útoky lovců a slaví titul

Fotbalisté Újezdu Praha 4 jsou šampiony Pražská teplárenská přeboru: v dramatickém závěru soutěže ustáli v posledních třech kolech mocný finiš Dukly JM a získali potřebné tři body za tři remízy. Tu poslední vybojovali na Podolí, kde po výsledku 1:1 mohli slavit. Celkově to byla pro Újezd velmi povedená sezona, protože kromě přeboru ovládli i Teskahor pohár Pražského fotbalové svazu a do klubové kroniky tak tým zapsal ceněný double. Nejvyšší pražskou soutěž opouštějí Třeboradice, Vyšehrad B, Uhelné sklady a Újezd nad Lesy.

Podolí - Újezd Praha 4 1:1 (1:1)
Branky: 15. Janoušek - 39. Běhounek. Rozhodčí: Tikal - Šaróka, Hruška. ŽK: 28. Janoušek, 52. Šumník, 76. Brož (všichni Podolí). Diváků: 120.
Podolí: Bartoš - Vlasák (20. Šumník), Bednář, Hrubý, Krob (80. Pokorný) - Brezina, Němeček, Brož (83. Štrajt), Janoušek, Podobský - Sitta (87. Trčka). Trenér: Petr Majer.
Újezd Praha 4: Bojčuk - Valeš, Daňhel, Malčánek, Jankú - Tomaides, Řezníček (59. Jeřábek), Vrabec, Špaček (59. Pěnkava) - Běhounek, Štefan (59. Doležel, 86. Jůzek). Trenér: Karel Jeřábek.

Hlasy trenérů
Petr Majer (Podolí): „Ten zápas měl svoji kvalitu, bylo o co hrát. Myslím, že divákům se to muselo líbit. Nasazení bylo v tom úmorném vedru velké. Tempo zápasu bylo dobré, souboje byly. Újezd měl o co hrát, nemohl si dovolit tady prohrát. My jsme jim to chtěli ztížit, což se povedlo, dostali jsme soupeře pod tlak. Celý zápas byli nervózní, neměli nic jistého. Museli si dávat pozor na obranu, jestli jim nedáme další gól. Vždyť jsme vedli, chtěli jsme ten náskok udržet do půle, což se nepovedlo, to by byl tlak ještě větší. Ve druhé půli Újezd dobře věděl, o co hraje, ten zápas se musel líbit. Musím kluky pochválit za výkon. Byla to velmi dobrá rozlučka se sezonou, gratuluji Újezdu Praha 4 k postupu, ať si zkusí divizi.“
Karel Jeřábek (Újezd Praha 4): „Jsem rád, že lovná zvěř ustála útoky lovců. Myslím, že naše trápení pokračovalo i na Podolí, byli jsme v křeči. Věděli jsme, že jde o hodně a hráči se tomu trochu poddali. Nebyli jsme schopní si přihrát, ale urvali jsme to bojovností. A tak jsme první a máme double.“

Nejlepší hráč Podolí: Jiří Janoušek.
Nejlepší hráč Újezdu Praha 4: Jakub Běhounek.


Hostivař - Dukla JM 0:2 (0:1)
Branky: 38. Brabenec, 77. Kotlík z pen. Rozhodčí: Popelka - Marek, Suchar. ŽK: 44. Mucha, 48. Kučera - 50. Dominik Farkaš, 60. Brabenec, 90. Damián Farkaš. Diváků: 50.
Hostivař: Provazník - Chyle (71. Chleborád), Mucha (71. Turek), Kučera, Laštovka - Macháček, Sýkora (62. Kronovetr), Kadlčík, Žampa, Černý (62. Chrastina) - Lehner. Trenér: Petr Procházka.
Dukla JM: Tlustý - Solař, Inneman, Markuzi, Gill - Petrák (87. Březina), Damián Farkaš (90. Konjevič), Dominik Farkaš - Brabenec (81. Čermák), Kotlík Beneš (74. Trávník). Trenér: Josef Světlík.

Hlasy trenérů
Petr Procházka (Hostivař): „Dukla JM vyhrála zaslouženě. Byla fotbalovější, ale za stavu 0:0 jsme trefili tyč a břevno. Kluci zápas odbojovali. Jsme rádi za to, jak jsme odehráli celou sezonu a věříme, že v další na tohle všechno navážeme.“
Josef Světlík (Dukla JM): „Naše zasloužené vítězství. Chtěl bych poděkovat celému mužstvu nejen za tento zápas, ale i za celou sezonu. Poděkování míří i k realizačnímu týmu. V mých očích jsme šampioni přeboru. Co se týče možnosti postupu ze druhého místa, když jsme nic nevyhráli, tak nikam nejdeme.“

Nejlepší hráč Hostivaře: Lukáš Provazník.
Nejlepší hráč Dukly JM: všichni.


Kolovraty - Žižkov B 5:3 (4:1)
Branky: 15., 34., 36. a 84. Gračko. 16. Holík - 31. Novák, 73. Kříž, 82. Vlček. Rozhodčí: Stěhule - Máslov, Vondráček. ŽK: 79. Hejno (Kolovraty). Diváků: 70.
Kolovraty: Bébr - Ráža (60. J. Brom), Vejr, Borek, Žitný - Holík - Pokorný (60. Bláha), Hejno, Kuchta (70. Stibůrek), Kalenda (60. Hynek) - Gračko (86. Bohm). Trenér: Jakub Slezáček.
Žižkov B: Tvrdý - Trávník, Kadlec, Soukup, Kříž - Minárčin, Pešek - Novák, Muška, Vlček - Faigl (71. Šandera). Trenér: Ondřej Švejdík.

Hlasy trenérů
Jakub Slezáček (Kolovraty): „Viktorka přijela s velmi mladým mužstvem a kdybychom v několika případech zachovali větší klid, utkání bylo do poločasu rozhodnuté. Druhou půli jsme to takovou klasickou lehkovážností, kdy už o nic nejde, zbytečně zdramatizovali. Symbolicky dal výsledku konečnou podobu Gráča. Ten se svým střeleckým představením i přes zdravotní limit prostřílel do čela a celému týmu se tím povedl úkol tohoto zápasu."
Ondřej Švejdík (Žižkov B): „Soupeř vyhrál zaslouženě, každý jeho útok smrděl gólem. Jsem rád, že jsme inkasovali jen pět branek. Do zápasu jsem nasadil pár kluků z devatenáctky a rozdíl mezi dorosteneckým a dospělým fotbalem byl vidět. Soupeř ukázal, že hraje oprávněně ve špičce tabulky, když jsme snížili na 3:4, tak hned zabral a přidal pátý gól.

Nejlepší hráč Kolovrat: Michal Gračko.
Nejlepší hráč Žižkova B: Sebastián Minárčin.


Přední Kopanina - Uhelné sklady 5:1 (2:0)
Branky: 23. a 74. Ptáček, 31. Schierreich, 84. Hovorka z pen., 90. Mainolfi - 82. Holouš. Rozhodčí: Zima - Nebáznivý, Kohout. ŽK: 32. Kučera. Diváků: 40.
Přední Kopanina: Zavadil - Schierreich (60. Mejdr), Krejčí, Tržický, Škarda - Veleba, Flaks (67. Spizziri), Kučera (67. Spizziri), Hovorka - Šultes (75. Vágner), Ptáček. Trenér: Daniel Vott.
Uhelné sklady: Borský - Zilvar, Sainer, Koc, Šístek - Kouřim (46. Pobeška), Drozd, Šafránek, Štolfa - Klán, Holouš. Trenér: Lukáš Zilvar.

Hlasy trenérů
Daniel Vott (Přední Kopanina): „Byl to pro nás příjemný poslední zápas v sezoně. Uhelné sklady mají svoje problémy, my jsme měli celý zápas převahu a zaslouženě jsme dovedli zápas do vítězného konce.“
Lukáš Zilvar (Uhelné sklady): „Soupeři musím pogratulovat, vyhrál zcela zaslouženě, byli více na balonu a vytvořili si určitě více gólových šancí. Na druhou stranu i my jsme nějaké gólové šance měli a do 70. minuty jsme s nimi drželi krok, takže konečný výsledek je pro nás podle mě až příliš krutý. Kdybychom za stavu 2:0 dali penaltu, tak by to možná taky skončilo jinak, ale to je fotbal. Ke konci už jsme odešli i fyzicky, opět se negativně projevil náš úzký kádr, měli jsme tentokrát jen jednoho hráče na střídání, takže nebylo kým to oživit. Jsme každopádně rádi, že už je konec sezony, poslední zápasy byly pro všechny hlavně mentálně hrozně náročné. Teď máme tři týdny na to, abychom si od fotbalu trochu odpočinuli, zároveň už ale pilně pracujeme na příchodu několika nových mladých hráčů, abychom příští sezonu v A třídě nehráli žádné druhé housle.“

Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Luboš Zavadil.
Nejlepší hráč Uhelných skladů: Vojtěch Šafránek.


Újezd nad Lesy - Třeboradice 2:1 (1:0)
Branky: 21. Kohout, 55. Cikhart - 75. Červenka. Rozhodčí: Šmakal - Chrenko, Tvrz. ŽK: 38. Koryta, 55. Cikhart - 51. Červenka, 60. Polívka. Diváků: 40.
Újezd nad Lesy: Pecho - Cikhart, Sulek, Kodr, Veselovský - Maxmilián, Mruvčinský, Foltman, Polan - Koryta (88. Polák), Kohout (74. Heteš). Trenér: Josef Šimek.
Třeboradice: Prebsl - Chaloupka, Svoboda, Červenka, D. Hruška - Ciolek, Jung, Pařízek, Farkaš - Polívka, Šťovíček. Trenér: Jan Novák.

Hlasy trenérů
Josef Šimek (Újezd nad Lesy): „Výsledkově se nám poslední zápas povedl. Třeboradice si asi myslely, že to bude vypadat jinak. Šli jsme do vedení a po přestávce, když jsme dál hráli svoji hru, jsme přidali i druhý gól. I když soupeř snížil, dokázali jsme to už uhrát. Udělali jsme si to na konec sezony hezké a dohráli sezonu důstojně. Pro kluky je to impulz směrem do budoucna.“
Jan Novák (Třeboradice): „Pro nás zápas skončil ostudou. Už první poločas byl tragický, vlastně jsme měli dobrý jen nástup do utkání. Pak jsme ale přestali běhat a kombinovat. Ve druhé půli jsme se zlepšili, soupeř se zatáhl. Ale výsledek jsme dokázali jen korigovat, což je ostuda. I proto sestupujeme.“

Nejlepší hráč Újezdu Praha 4: všichni.
Nejlepší hráč Třeboradic: David Hruška.


Královice - Zličín 6:1 (4:0)
Branky: 3. Kučera, 18. Krivosheev, 30. Marek, 41. vlastní Ibraimi, 47. Pospíšil, 54. Staněk - 71. Toure. Rozhodčí: Pytloun -Štěrba, Maslov. ŽK: 1. Chalupa (Královice). Diváků: 60.
Královice: Frýdl - Nevařil, Chalupa, Lády (76. Slováček), Vlček (79. Malík) - Pospíšil, Staněk, Vacík, Krivosheev, Kučera (63. Hubínek) - Marek. Trenér: Josef Marek.
Zličín: Mareš - Ibraimi (66. Toure), Horák, Žák, Jíra - Vágner, Kohout, Karták (67. Tuháček), Dresher (74. Holakovský) - Merta, Vajdl (74. Jiras). Trenér: Lukáš Mück.

Hlasy trenérů
Josef Marek (Královice): „Byl to poslední zápas v sezoně, kdy vlastně nešlo nikomu o nic. My jsme ale chtěli udržet šesté místo. Já osobně jsem chtěl ještě o jednu příčku výš, ale soupeře už jsme měli daleko. Lépe skončit už nešlo. Mohli jsme dát soupeři víc branek, on mohl ale také vstřelit více gólů. V Královicích po sezoně končím, takže to byla vítězná rozlučka.“
Lukáš Mück (Zličín): „Do utkání šla řada hráčů v hlavě s tím, že jsme zachránění, bohužel tak u části hráčů nebyl chtíč uspět, šli si pouze zahrát. Na týmu leželo to, že se nám nevedlo celé jaro. Přišli jsme zápas odehrát a zmizet. S tím neudělá nic žádný trenér.“

Nejlepší hráč Královic: Michael Frýdl.
Nejlepší hráč Zličína: Filip Vajdl.

Předehráno:
Admira B - Motorlet B 2:0
Vyšehrad B - Radotín 6:0