Foto: Denis Postler
Vyšehrad B v předehrávce posledního kola přeboru rozstřílel Radotín
16.06.2022

Vyšehrad B v předehrávce posledního kola přeboru rozstřílel Radotín

Fotbalisté Vyšehradu B zakončili sezonu v Pražská teplárenská přeboru jednoznačným vítězstvím: v předehrávce 30. kola doma rozstříleli Radotín 6:0. Ani tento výsledek však už nic nezmění na tom, že tým z nejvyšší pražské soutěže sestupuje. Radotín obsadí 12. pozici, která je první nesestupová.

Vyšehrad B – Radotín 6:0 (2:0)
Branky: 6. vlastní Pivnička, 40. Sejdia, 59. Vodička, 65. Šrejber, 82. M. Krivosheev, 90. Stareček. Rozhodčí: Nebáznivý – Štěrba, Vítek. ŽK: 17. Tvrdý, 22. Císařovský, 58. Pivnička (všichni Radotín). ČK: 52. Tvrdý (Radotín). Diváků: 35.
Vyšehrad B: Klomínek – Babka (83. Novičichin), Stareček, J. Klíma ml., Pryšljuk – Přech (55. Šrejber), M. Krivosheev – Kubies (55. Molodci), Tokar, Sejdia (55. Vodička) – Krčmář (62. Kankara). Trenér: Jaroslav Klíma.
Radotín: Saladiak – Havlát, Bužík, Tvrdý, Pivnička – Bureš (46. Dlouhý), Císařovský, Bialek, Mašek (55. Kochman) – Kulíšek, Doležal. Trenér: Jaroslav Louda.

Hlasy trenérů
Jaroslav Klíma (Vyšehrad B): „Jednoznačné vítězství, byl jsem spokojen s výkonem všech našich hráčů. To je vše.“
Jaroslav Louda (Radotín): „Zápas dvou rozdílných poločasů. V tom prvním byla hra celkem vyrovnaná, Vyšehrad měl dvě příležitosti, dva rohové kopy, dal dva góly a vedl 2:0. My jsme měli šance také, ale neproměnili je. Ve druhé půli jsme odešli hlavně mentálně, chyběly vůle i chuť. Už jsme vyhlíželi konec sezony, který je pro nás vysvobozením. Provázely nás totiž jak zranění, tak i absence kvůli pracovním a školním povinnostem. Hráli jsme v tomto týdnu v úterý a pak hned ve čtvrtek, protože v sobotu máme na stadionu oslavy stoletého výročí klubu. Ve druhé půli už nám zkrátka chyběly síly, i proto, že jsme hráli v deseti. Vyšehrad nám mohl dát nakonec daleko víc branek než šest. Jsem rád, že bylo o sestupující čtveřici rozhodnuto s předstihem, protože pokud by se rozhodovalo v posledních dvou kolech, měli bychom daleko větší starosti. Doplatili jsme na zimní přípravu, kdy jsme netrénovali v takovém počtu, v jakém bychom trénovat měli. A pak tu byla i ta zmíněná zranění, takže v každém jarním utkání mi chyběli čtyři, někdy i pět hráčů.“

Nejlepší hráč Vyšehradu B: Denys Tokar.
Nejlepší hráč Radotína: Filip Havlát.