Foto: Pavel Jiřík st.
Přeborová tipovačka: 30. kolo očima Jakuba Slezáčka z Kolovrat
16.06.2022

Přeborová tipovačka: 30. kolo očima Jakuba Slezáčka z Kolovrat

Parádní sezonu mají za sebou fotbalisté Kolovrat: před posledním kolem Pražská teplárenská přeboru mají jistotu třetího místa, což je pro klub historický úspěch. „Nejen pro klub, ale i pro nás je to nejlepší dosavadní umístění v přeboru. S některými kluky jsme v rozlučkové sezoně v Horních Měcholupech skončili čtvrtí,“ říká Jakub Slezáček, trenér Kolovrat. „Po těch covidových pauzách se to dalo těžko odhadnout, ale věřil jsem, že nebudeme hrát druhé housle. Sice jsme hned první kolo schytali doma šest kousků od Motorletu, ale dalo by se asi i říct, že nás ten debakl nakopl. Další kola už jsme vypadali dobře.“

Po podzimní části byly Kolovraty páté, na jaře si ještě polepšily. V tabulce domácích zápasů skončily Kolovraty – stejně jako v celkové tabulce – třetí za suverénní dvojicí Újezd Praha 4 a Dukla JM.

„Vnímám jen nepatrný rozdíl mezi podzimní a jarní částí soutěže. Kolo před koncem máme jen o pět gólů a čtyři body více než na podzim. Z podzimních devíti venkovních zápasů jsme většinu hráli u těch silných týmů, a to je ve výsledku hodně znát. Když máte podobně silná mužstva, tak kolikrát domácí podmínky udělají ten rozhodující rozdíl. Každý je zvyklý na to svoje, na rozměry, povrch, prostředí. Doma jsme silní a hraje se nám tu dobře. Na jaře jsme ale kromě ztracených bodů na Podolí přivezli tři body ze všech ostatních venkovních hřišť. I díky tomu jsme se udrželi na pomyslné bedně,“ hodnotí Slezáček.

Pokud se Kolovratům podaří udržet tým pohromadě, jistě budou mít vysoké ambice i v příští sezoně. O té ale Slezáček zatím moc nepřemýšlí.

„Přiznám se, že zatím jen lehce. Já jsem hlavně rád, že jsme konečně mohli dokončit celý ročník a že jsme si ho užili. Žádné signály o tom, že by někdo odcházel, zatím nemám, ale samozřejmě se ještě může stát leccos,“ říká. „Podle mého bude příští ročník přeboru o poznání vyrovnanější a těžší. V soutěže budou silná mužstva, která drtí 1. A třídu. Kdo ví, jakým kádrem bude disponovat áčko Vyšehradu. A při vší úctě k sestupujícím, sesunou se o patro níž čtyři mužstva, která většina týmů dvakrát porazila - získávaly body vesměs jen mezi sebou. Úkolem ale bude hrát znovu tak, aby nás to bavilo a zároveň přinášelo výsledky.“

Soutěž zakončí Kolovraty v sobotu dopoledne proti Žižkovu B. Pozor, už dnes se hraje předehrávka Vyšehrad B – Radotín, utkání 30. kola mezi Admirou B a Motorletem B se předehrávalo (2:0).

Jak vidí Slezáček 30. kolo nejvyšší pražské soutěže a tři vybrané duely I. A třídy? Výsledky můžete odhadovat i vy na webu Tipeeto.


Pražská teplárenská přebor

Vyšehrad B - Radotín, tip 4:2
Umělku v těchto teplotách týmům nezávidím. Vyhovovat bude víc domácím, kteří se v bezstarostném utkání budou hnát za góly a jejich mladí hráči se určitě párkrát prosadí. Navíc hosté mají po zápase s Hostivaří pouze dva dny odpočinku. Na tiket bych dával jedničku.

Kolovraty - Žižkov B, tip 3:2
Na podzim jsme na Viktorce inkasovali v nastaveném čase branku na 3:2. Přijít o body v závěru je vždy bolestivé, tak doufám, že jim porážku vrátíme a rozloučíme se sezonou vítězně.

Hostivař - Dukla JM, tip 1:4
Poslední kolo často rozhoduje motivace – a ta bude v tomhle případě pochopitelně na straně Dukly. Hostivařská obrana nápor soupeře neustojí a padne. Jakmile hosté povedou, už se bude v jejich táboře žhavit Tvcom a bude se doufat v pomoc Podolí.

Podolí - Újezd Praha 4, tip 0:3
Vyvrcholení dostihů o titul má dramatický náboj až do posledního kola. To tu dlouho nebylo, aby dva týmy byly takhle odskočené. Újezdu stačí bod, ale získá tři a oslaví postup. Béda Vrabec odčiní vyloučení z Admiry a připíše si dva kanadské body.

Přední Kopanina - Uhelné sklady, tip 7:1
Uhelky se rozloučí se soutěží nelichotivým výsledkem. U nás do 77. minuty prohrávaly o gól a pak se sesypaly. Pokud je Urban a spol. otevřou dřív, tak se můžeme dočkat vysokého skóre. Zároveň bych ale klukům z Uhelek přál, aby se hecli a zpříjemnili si rozlučku po nevydařené sezoně.

Újezd nad Lesy - Třeboradice, tip 1:4
Souboj dvou sestupujících vnímám jako zápas o čest. Přeci jen větší kvalitu má celek ze severu Prahy a čekám jejich jasnou výhru. Zároveň ale musím ocenit domácí, v jejich kůži by nechtěl být nikdo a soutěž dohráli naprosto důstojně.

Královice - Zličín, tip 11:2
Vynálezce míče si ani svojí derniéru neosladí prvním bodovým ziskem. Pepa Marek se prosadí minimálně čtyřikrát, Kuba Pospíšil s Kučerou a Staňkem dvakrát a zbylou branku doplní Krivosheev. Královice soupeře zválcují a o dvě řepková pole dál od nás bude slyšet vítězný pokřik, který stvrdí jejich šestou příčku.


I. A třída

Tempo - Spoje, tip 4:2
Vzájemný zápas, který rozhodne o vítězi skupiny A. Vyšlo to pěkně na závěr. Tempo má velmi kvalitní mužstvo a tipuju, že v souboji o primát se prosadí pohyblivost a týmovější pojetí nad zkušeností a individualitami. Zároveň oplatí Spojům podzimní porážku a budou se těšit na další vzájemné střetnutí, které už bude v přeboru.

Modřany - ČAFC, tip 1:3
Tým trenéra Novotného potřebuje ke stvrzení vítěze skupiny B bodovat naplno, a to sem jim také povede. Nadstandardní Matoušek utkání rozhodne a postup z prvního místa se bude nakonec slavit v Záběhlicích.

Libuš - Braník, tip 2:5
Libuš je po vynikajícím vstupu do jara v útlumu a Braník je přehraje. Postup Márovi Bukovskému moc přeju. Bohužel však skončí i přes lepší skóre o vzájemný zápas za Čafkou. Měli smůlu, že se jim covidem posun o patro výš odsouval.

TIPNĚTE SI TAKÉ V PRAŽSKÉ TIPOVAČCE NA TIPEETU. DO HRY SE MŮŽETE PŘIHLÁSIT ZDE



Související články