Foto: Pavel Jiřík st.
Parádní sezona Vltavínu se proměnila ve zlý sen. Všem bylo do breku, přiznal gólman Štorc

Parádní sezona Vltavínu se proměnila ve zlý sen. Všem bylo do breku, přiznal gólman Štorc

Do poslední vteřiny sezony se prali fotbalisté Loko Vltavín o první místo v A skupině ČFL. Ve 4. minutě nastavení zápasu na hřišti Povltavské akademie však Pražané inkasovali gól na konečných 1:1 a bylo po nadějích na baráž o postup do druhé ligy, kam by je výhra posunula. „Byl to nejhorší fotbalový zážitek v kariéře,“ přiznává gólman Patrik Štorc. Vltavín skončil v tabulce třetí.

Jak dlouho jste rozdýchával, že z prvního místa nic nebude?
Byl to šílený pocit, myslím, že všem klukům bylo do breku. Kdyby se mě někdo v tu chvíli zeptal, jak se cítím, tak bych ani nevěděl, jak odpovědět. Možná by mě napadlo, že po tomhle zážitku skončím s fotbalem. Postupem času vás tyhle věcí pustí, ale nic horšího jsem z pohledu fotbalové kariéry nezažil. Vím, že jsou horší věci v životě, ale tohle bolelo vážně moc, rozdýchávalo se to hodně těžko. Sen byl pryč. My, realizák i všichni okolo, jsme viděli, jak ten náš sen byl blízko.

Bolelo to všechno o to víc, že se s Vltavínem úplně takhle na špici nepočítalo?
Přesně tak. Bylo to pro nás o to horší, že jsme o to první místo bojovali v rozpoložení, v jakém jsme byli. Měli jsme neskutečnou partu, drželi při sobě, je obdivuhodné, v jakém duchu jsme to všechno zvládali. Vždyť my jsme byli první od konce podzimu do předposledního kola. Kdyby nám to někdo řekl, tak mu neuvěříme. Ten konec nás vzal všechny, pro mladší kluky to bylo horší v tom, že to asi byla první podobná zkušenost, ale bolelo to celý tým.

Slyšel jsem, že před vyrovnávacím gólem se mohl pískat útočný faul soupeře. Cítil jste nějakou křivdu v tomhle směru?
Musím říct, že určitě ne. Shodli jsme se na tom s celým týmem. Žádný faul tam nebyl, prohráli jsme si to sami. Není prostor se na něco vymlouvat.

Snadno se to říká, ale nedal se závěr utkání odehrát jinak? Soupeře jste nechali zaútočit...
Možná se projevilo, že máme hodně mladé mužstvo. Někdo zkušenější by možná vzal míč a odehrál by závěr někde u praporku. Nedá se nic dělat, nezvládli jsme to a dostali gól na 1:1. A bylo hotovo.

Z pohledu Vltavínu ale nebyla zpackaná jen koncovka posledního kola. Váš tým uhrál jen dva body z posledních čtyř utkání.
Všichni jsme věděli, že si to první místo můžeme zajistit dřív. Bohužel v posledních čtyřech kolech jsme to nezvládli, byly to klíčové zápasy. Pak na nás asi padla i nějaká deka z toho, že se nedaří. Nezvládli jsme doma klíčový zápas s Královákem, byla tam i prohraná derby.

Je pravda, že třeba proti Admiře se vám tedy hodně nedaří. Čím to je?
To kdybychom věděli... S Admirou nám prostě štěstí nepřeje, snažíme se jít do zápasu maximálně soustředění, vedli jsme a nakonec jsme ta derby ztratili. Ten zápas nevyšel ani mně. Taky je problém, že se na jaře hodně nadřeme na góly. Na podzim to tam hodně padalo Petru Pejšovi, toho se nám nepovedlo nahradit. Naopak soupeřům chybami branky darujeme.

Pokud pominu koncovku, tak by se sezonou mohla být na Vltavínu spokojenost, co?
Už jsem o tom mluvil, že jsme dokázali vést tabulku až do předposledního kola, což bylo super. Kdybychom ta poslední kola zvládli lépe, tak bychom vzpomínali na tenhle ročník daleko radši, to musí být všem jasné. Z toho konce je tam velké zklamání.