Foto: PFS
Výběr U14 skončil ve finále Mezikrajské soutěže na čtvrtém místě

Výběr U14 skončil ve finále Mezikrajské soutěže na čtvrtém místě

Finálový turnaj Mezikrajské soutěže (MKS) věkové kategorie U14 proběhl na hřištích v Pardubickém kraji za účasti výběrů Moravskoslezského KFS, Jihomoravského KFS, Plzeňského KFS a Pražského FS. Vítězem se stal Moravskoslezský kraj, Pražané obsadil čtvrtou pozici.

První den se oba semifinálové zápasy odehrály na hřišti ŽSK Třemošnice, kde se o postup do finále utkal výběr Jihomoravského KFS proti výběru Prahy, ve druhém utkání proti sobě nastoupil výběr Moravskoslezského KFS a Plzeňského KFS.

Pražanům semifinále nevyšlo podle představ, podlehli 2:4. V utkání o třetí místo pak v Nasavrkách proti Plzeňskému kraji uhráli remízu 3:3, o bronzu se tak rozhodovalo v penaltách. Ty lépe zvládli Plzeňští a po výhře 4:3 v rozstřelu se mohli radovat. Na Prahu zbylo nepopulární čtvrté místo. I přes dostatečný počet brankových příležitostí se reprezentace metropole v koncovce nedokázala více prosadit a inkasovala laciné branky.

Vítězem turnaje se stal výběr Moravskoslezského KFS, který měl ve svém týmu i nejlepšího střelce turnaje.

Za celý ročník MKS 2021/2022 je třeba poděkovat všem hráčům, trenérům výběru, ale i trenérům z klubů.

Sestava Prahy: Tutunovič Nicolas, Macháček Šimon – Amler Matyáš, Ferenc Tomáš, Střeska Petr, Jeřábek Tomáš, Kuntoš Patrik, Ondroušek Radek, Skokan Vítek, Frolík Ondřej, Sochůrek Hugo, Kubů Patrik, Kotíšek Vincent, Hájek Jan, Raban Samuel, Potměšil Petr, Tvrdý Matyáš.

Turnaje se zúčastnilo: 5 hráčů SK Slavia Praha, 5 hráčů AC Sparta Praha, 3 hráči Bohemians Praha 1905, 2 hráči FC Tempo Praha, 1 hráč FK Dukla Praha a 1 hráč FK Motorlet Praha.

„Skončili jsme na čtvrtém místě, což znamená, že výsledkově se nám turnaj nevydařil. V obou zápasech jsme inkasovali první dvě branky a už se nám přes veškerou snahu nepovedlo utkání otočit. V defenzivě jsme prostě nebyli dost dobří, což soupeři tvrdě trestali. Na druhou stranu, po herní stránce musíme kluky pochválit. V obou utkáních jsme měli po většinu času drtivou převahu a i dost brankových příležitostí oba zápasy vyhrát,“ zhodnotil turnaj trenér výběru Martin Lilling.