Foto: Jiří IPSER
Vltavín se trápí v koncovce, ale chce do třetiligové baráže. Má poslední mečbol

Vltavín se trápí v koncovce, ale chce do třetiligové baráže. Má poslední mečbol

Vypadalo to jako formalita. Místo toho ale čeká fotbalisty Vltavínu pořádné drama. Pražané vedli skupinu A Fortuna ČFL s náskokem, jenže v posledních třech kolech ztratili osm bodů a před posledním kolem jsou najednou na prvních místech srovnaní se 48 body Slavia B, Králův Dvůr a právě Loko Vltavín. Zvládne tým z Holešovic udělat poslední krok a vybojuje si místo v baráži s vítězem druhé skupiny třetí ligy? „Baráž bychom si rádi zahráli,“ neskrývá Josef Neuberg, prezident klubu.

Říká se, že udělat poslední krok a potvrdit vítězství v soutěži bývá nejtěžší. Vltavín to ukazuje v plné parádě, že?
Přestali jsme dávat góly, to je celé. Samozřejmě nám chybí Pejša, jehož góly nás táhly na podzim, Veselý je zraněný a další útočník Maione má také zdravotní problémy. Trápí ho břišní úpon, takže může nastupovat na dvacet minut. Na výsledcích jsou pak tyhle absence pochopitelně vidět.

Utěšuje vás, že i přes poslední klopýtnutí máte dál situaci ve svých rukách?
Víme, že nám stačí, když v posledním kole vyhrajeme a šli bychom do baráže. Hrajeme na hřišti Povltavské FA. Pro někoho to vzhledem k postavení soupeře v tabulce vypadá jednoduše, ale kdo zná třetí ligu, tak ví, že žádný zápas v ČFL není jednoduchý. Soupeři se momentálně nedaří, ale kvalitu má. Nečeká nás nic snadného.

Vltavín je zvyklý hrát v horních patrech tabulky, ale čekal jste, že budete do posledního kola hrát o první místo?
Od podzimního pohárového utkání s Ostravou se nám dařilo. Nebylo to jen o výsledcích, bylo to dobré i herně. K horšímu to zlomilo derby na Admiře. A taky nám uškodilo, že jsme přišli o tři body s Vyšehradem, který v soutěži předčasně skončil. Béčko Slavie s Vyšehradem prohrálo, takže na tom v konečném důsledku Slavia vydělala.

Pokud Vltavín poslední kolo vyhraje a zvládne i baráž, bude pro váš klub tématem druhá liga?
Zkušenost s tou soutěží nějakou máme, chtěli jsme si druhou ligu vyzkoušet. Každý by se chtěl posunout výš, ale podívejte se na to, jaká je doba. V těch vyhlášeních musíme být opatrnější. Zdražují energie, voda, plyn, je třeba myslet na cestování i hráči by chtěli lepší podmínky, takže by bylo třeba shánět finance. Doba je prostě hodně složitá.

Takže?
Potřebujeme zvládnout poslední zápas a pak se soustředit na baráž. Tu bychom si určitě rádi zahráli.

Po Praze se povídalo, že možná Vltavín nebude v další sezoně hrát třetí ligu. Podali jste přihlášku do ČFL?
Samozřejmě, že jsme podali přihlášku do třetí ligy. Každou chvíli slyším nějakou zaručenou zprávu, že ten a ten klub přihlásí jen přebor a realita je pak úplně jinde. My teď ale hlavně potřebujeme vyhrát poslední kolo, to je celé.

V čele A skupiny ČFL jsou před posledním kolem se 48 body Slavia B, Králův Dvůr a Loko Vltavín.

Vzájemné zápasy

Vltavín - Slavia B (1:1 a 2:1)
Vltavín - Králův Dvůr (0:1, 2:1)
Slavia B - Králův Dvůr (4:0, 2:2)