Foto: Pavel Jiřík ml.
Zemřel Lubor Mírek
07.06.2022

Zemřel Lubor Mírek

Velmi smutná zpráva zasáhla pražský fotbal: v neděli 5. června zemřel bývalý funkcionář a novinář Lubor Mírek, bylo mu 69 let.

Lubor Mírek byl ve fotbalové komunitě v hlavním městě známou postavou: byl letitým funkcionářem Zličína, kde svého času dělal i předsedu klubu, zároveň ho pražská fotbalová veřejnost registrovala jako novináře, který se věnoval výhradně fotbalovému dění v Praze. Nejdříve vydával časopis Pražský fotbal, později přešel do role stálého spolupracovníkem portálu www.fotbalpraha.cz, články tvořil také pro jinonický Motorlet. 

Na portálu Pražského fotbalového svazu se věnoval hlavně Pražská teplárenská přeboru a jeho statistikám, které si pečlivě vedl. Čtenářům pravidelně a přehledně zpracovával víkendové programy zápasů, rozpisy zimních turnajů, programy jednotlivých mužstev, změny v kádru i detailní statistiky nejvyšší pražské soutěže.

Zástupci Pražského fotbalového svazu jsou náhlým úmrtím Lubora Mírka zarmouceni, vyjadřují upřímnou soustrast rodině a všem pozůstalým. Zároveň si velmi cení práce, kterou Lubor Mírek pro popularizaci fotbalu v Praze udělal.

Poslední rozloučení se koná ve středu 15. června 2022 v 11.15 hodin v obřadní síni krematoria v Praze-Motole.

Smuteční oznámení