Foto: Jiří IPSER
Souhrn 28. kola přeboru: Újezd Praha 4 neproměnil první mečbol, Třeboradice jsou čtvrtým sestupujícím
06.06.2022

Souhrn 28. kola přeboru: Újezd Praha 4 neproměnil první mečbol, Třeboradice jsou čtvrtým sestupujícím

Souboj o titul v Pražská teplárenská přeboru stále nemá vítěze: dvě kola před koncem je rozdíl mezi vedoucím Újezdem Praha 4 a Duklou JM 4 body. Újezd mohl po středečním triumfu v Teskahor poháru získat další trofej a rozhodnout na hřišti Admiry B. Tam však v sobotu odpoledne remizoval 1:1 a čekal na výsledek Dukly JM, která na Přední Kopanině hrála až od 18 hodin. Hosté utkání zvládli a po výhře 3:0 stále drží naději. I nadále však platí, že Újezd Praha 4 má vše ve svých rukách: stačí mu vyhrát jedno ze zbývajících utkání v Kolovratech či na Podolí. Rozhodnuto je naopak ve spodní části tabulky: k sestupujícímu Újezdu nad Lesy, Uhelným skladům a Vyšehradu B přibyly i Třeboradice, které ztratily po porážce 1:5 na Motorletu i teoretické šance na záchranu.

Motorlet B - Třeboradice 5:1 (2:1)
Branky: 19. a 53. Vacek 17. Sehedi, 68. Čipera, 78. Fleišman - 27. Polívka. Rozhodčí: Zima -Stránský, Nebáznivý. ŽK: 50. Čuba (Motorlet B). Diváků: 50.
Motorlet B: Hlous - Hrabina (46. Čuba), Krajinský (46. Žižka), Jacobovici, Zelenka (46. Wexler) - Ircing, Scharf - Václavík - Sehedi (60. Čipera), Vacek, Fleišman. Trenér: Jan Rajnoch.
Třeboradice: Lončák - Chaloupka, Červenka, Svoboda, D. Hruška - F. Hruška, Jung, Farkaš (66. Jedlička), Hájek (78. Kratochvíl), Šťovíček (60. Pařízek) - Polívka. Trenér: Jan Novák.

Hlasy trenérů
Jan Rajnoch (Motorlet B): „Soupeř si to s námi přijel rozdat v otevřené partii. Pomohly nám dva rychlé góly. Místo třetí pojistky jsme si nechali dát branku a poločas jsme dohráli v křeči. Pak jsme vystřídali tři hráče a využili čerstvých sil a soupeře jsme k ničemu nepustili. Vyhráli jsme zaslouženě, mohli jsme dát i víc branek. Ze strany Třeboradic už to pak bylo na morál, oceňuji jejich hráče. S výkonem svých kluků jsem spokojený.“
Jan Novák (Třeboradice): „Chtěli jsme vyhrát, ale do utkání jsme vstoupili špatně. Motorlet B nás přehrával, ale vyložené šance neměl. Gólově se prosadil ale až po naší chybě. Za stavu 2:0 jsme se ale gólem chytili my a dvacet minut jsme předváděli slušný fotbal. O přestávce jsme se hecovali, že to ještě zkusíme, ale brzy jsme dostali gól a pak už tam z naší strany nebyla síla k obratu. Motorletu B pomohlo prostřídání sestavy, je to jeden z nejlepších týmů v přeboru.“

Nejlepší hráč Motorletu B: Otakar Fleišman.
Nejlepší hráč Třeboradic: Vojtěch Polívka.


Žižkov B - Újezd nad Lesy 4:0 (2:0)
Branky: 17. a 67. Jančura, 4. Minárčin, 67. Šandera. Rozhodčí: Tvrz - Kohout, Stránský. ŽK: 90. Kadlec - 15. Vanta, 26. Mruvčinský, 70. Duka, 89. Cikhart. Diváků: 20.
Žižkov B: Slanina (74. Tvrdý) - Poustecký, Sunday, Kadlec, Kříž - Šandera (69. Vlček), Soukup - Novák (74. Včelák), Minárčin, Jančura - Faigl (46. Blažek) Trenér: Ondřej Švejdík.
Újezd nad Lesy: Pecho - Vanta, Cikhart, Šimek, Veselovský - Maxmilián, Mruvčinský, Duka, Polan - Kohout, Heteš. Trenér: Josef Šimek.

Hlasy trenérů
Ondřej Švejdík (Žižkov B): „Tentokrát jsem spokojený s výsledkem i s přístupem hráčů. Ani jsem neměl moc práce, kluci se koučovali sami. Drželi jsme balon, byli jsme dominantní. Kluci měli do hry chuť, bavilo je to.“
Josef Šimek (Újezd nad Lesy): „Čím víc se blíží konec soutěže, tím složitější je pro nás skladba sestavy. Jsou tam zranění, další kluci trénují mládež. Zápas ale z naší strany nebyl špatný. Soupeř byl pochopitelně na balonu lepší, my jsme nezvládli takticky některé situace.“

Nejlepší hráč Žižkova B: Samuel Poustecký.
Nejlepší hráč Újezdu nad Lesy: Matěj Veselovský.


Královice - Radotín 6:0 (2:0)
Branky: 21. a 81. Staněk, 30. a 66. Marek, 60. a 68. K. Kučera. Rozhodčí: Jakl - Šaróka, Vondráček ŽK: 58. Vacík - 25. Maruš. ČK: 28. Maruš (Radotín). Diváků: 50.
Královice: Hubínek - Nevařil, Hyský, Lády, Hořický - Pospíšil, Chalupa, Vacík (70. Vlček), Staněk, Kučera - Marek. Trenér: Josef Marek.
Radotín: Daems - Pivnička, Maruš, Bužík, Havlát - Mašek, Bialek, Doležal, Kulíšek (46. Dlouhý) - Louda (54. Kochman), Tvrdý. Trenér: Jaroslav Louda.

Hlasy trenérů
Josef Marek (Královice): „Cítili jsme trochu hořkost z poslední porážky v Radotíně, chtěli jsme to soupeři vrátit. Od začátku jsme byli jasně lepší a po červené kartě pro soupeře už to z naší strany bylo jen o přidání dalších gólů.“
Jaroslav Louda (Radotín): „Nezačali jsme špatně, chtěli jsme hrát fotbal. Srazil nás ale první inkasovaný gól, a hlavně vymyšlené vyloučení Maruše. Ani se soupeře nedotkl. Pak se projevilo, že nám chyběli čtyři hráči. Inkasovali jsme další góly a zápas se jen dohrával.“

Nejlepší hráč Královic: Jakub Nevařil.
Nejlepší hráč Radotína: Jiří Doležal.


Podolí - Zličín 3:1 (1:0)
Branky: 36. Bednář, 63. Podobský, 71. Šumník - 56. Merta. Rozhodčí: Zelený - Kučera, Chrenko. ŽK: 54. Hrubý, 90. Štrajt - 13. Karták, 44. M. Škrečko, 65. Jíra, 71. Horák. Diváků: 50.
Podolí: Bartoš - Vlasák, Hrubý, Bednář, Krob - Šimák (64. Šumník), Brož, Brzezina (64. Štrajt), Janoušek, Podobský (64. Trčka) - Sitta (78. Pokorný). Trenér: Petr Majer.
Zličín: Mareš - Ibraimi (76. Vagner), Forejtek, Horák (87. Hájek), Jíra (87. Lhotský) - Kohout, Žák - Karták (64. Holakovský), A. Škrečko, M. Škrečko (76. Vaidl) - Merta. Trenér: Lukáš Mück.

Hlasy trenérů
Petr Majer (Podolí): „Nehrál se dobrý zápas. Přistoupili jsme k tomu snad pod dojmem, že už se soutěž dohrává. Vyhrát doma jsme potřebovali, a to se povedlo, je to však to jediné, s čím jsem spokojený. V poločase jsme si říkali, že budeme chtít zápas v klidu dohrát, ale utkání nám prostě nesedlo, byl to nezáživný fotbal. Nechtěli jsme soupeře pouštět do šancí, ale stalo se, naštěstí dal jen jeden gól.“
Lukáš Mück (Zličín): „V první půli jsme byli pasivní. S tím jsem nebyl spokojený. Do druhého poločasu jsme to chtěli změnit a povedlo se. Jen jsme ze dvanácti šancí dali pouze jeden gól, neproměnili jsme ani penaltu. Tuhle porážku opravdu těžce koušu a dlouho budu. Soupeř se prosadil jen po našich chybách. Měli jsme ten zápas určitě vyhrát.“

Nejlepší hráč Podolí: Matěj Sitta.
Nejlepší hráč Zličína: Lukáš Žák.


Kolovraty - Uhelné sklady 6:1 (2:1)
Branky: 20. Ráža, 34. Hejno, 77. Kuchta, 78. Bláha, 83. Kalenda, 87. Votřel - 6. Klán. Rozhodčí: Vítek - Havel, Pytloun. ŽK: 24. Kuchta - 14. Drozd, 60. Bareš, 61. Ramba. Diváků: 70.
Kolovraty: Bébr - Ráža (75. M. Brom), Votřel, Vejr, Žitný - Borek - Bláha, Kuchta (84. J. Brom), Hejno, Kalenda (84. Fejzullahi) - Holík (75. Pokorný). Trenér: Jakub Slezáček.
Uhelné sklady: Borský - Kaisler, Ramba, Sainer, Zilvar (75. Bareš) - Valerom, Šafránek, Drozd, Šístek (46. Konopásek) - Klán (87. Pobeška), Zmeškal (81. Kouřim). Trenér: Zdeněk Šenkeřík.

Hlasy trenérů
Jakub Slezáček (Kolovraty): „Tak jako poslední dobou již tradičně, nejdéle do 8. minuty prohráváme. Pěknými střelami jsme skóre do půle otočili, ale hra nebyla bůhvíjaká. Uhelky kousaly, dokud bylo skóre pouze o gól. Třetí branka jejich odpor zlomila a mladé pušky závěr zápasu rozběhaly, a nakonec nám to tam i napadalo. Když si odmyslím závěr, tak jsme tentokrát dobře nehráli, bylo to takové utahané. Na druhou stranu, i když se nám úplně nedařilo, tak jsme to dotáhli do pěkného výsledku a kromě branky v 5. minutě jsme soupeře do další gólové šance nepustili.“
Zdeněk Šenkeřík (Uhelné sklady): „Vedli jsme 1:0 a snažili jsme se hrát z bloku. Soupeři se povedlo otočit zápas dvěma střelami ze střední vzdálenosti. I na začátku druhé půle jsme ale ještě herně drželi krok. Všechno zlomil třetí gól, pak jsme se totálně vysypali. Výsledek je pro nás krutý, skoro osmdesát minut jsme drželi se soupeřem krok.“

Nejlepší hráč Kolovrat: Martin Hejno.
Nejlepší hráč Uhelných skladů: Jakub Sainer.


Admira B - Újezd Praha 4 1:1 (1:1)
Branky: 27. Mathauser - 8. Malčánek. Rozhodčí: Stěhule - Šmakal, Stránský. ŽK: 62. Šindelář, 79. Drescher - 40. Vrabec, 48. Jeřábek, 65. Štefan. ČK: 45. Vrabec (Újezd Praha 4). Diváků: 100.
Admira B: Šrámek - Karvánek, Komínek, Mathauser, Horníček - Horváth (90. Pronyšyn), Šindelář, Kurek (52. Procházka), Pelikán, Milner - Drescher. Trenér: František Jakubec.
Újezd Praha 4: Bojčuk - Jankú, Jackl, Malčánek, Tomaides - Špaček (81. Navrátil), Vrabec, Kaiser, Štefan (78. Novák), Jeřábek - Běhounek (75. Doležel). Trenér: Karel Jeřábek.

Hlasy trenérů
František Jakubec (Admira B): „S posledními zápasy je tam z naší strany spokojenost. Odehráli jsme je ve velkém tempu, předváděli jsme celoplošný presink proti kvalitnímu soupeři. Újezd Praha 4 má nebezpečné standardky, chystali jsme se na ně a stejně jsme po jedné z nich dostali gól. Soupeř pak šel do deseti, ale tohle bývá ošidné. Celkově bych řekl, že je remíza spravedlivá.“
Karel Jeřábek (Újezd Praha 4): „Věděli jsme, že po středečním pohárovém finále to budeme mít hodně těžké. V první půli byla naše hra neslaná, nemastná. Vše vygradovalo nesmyslným vyloučením na konci první půle. Chyběla nám tentokrát fotbalovost, po přestávce jsme hráli lépe. Nastoupili jsme proti kvalitnímu soupeři, proti kterému by ani bod nebyl jindy špatný. Tentokrát jsme ale chtěli za každou cenu vyhrát. V závěru nám možná chybělo i trochu štěstí, které se k nám přiklonilo v některých předchozích zápasech.“

Nejlepší hráč Admiry B: Stanislav Komínek.
Nejlepší hráč Újezdu Praha 4: Václav Malčánek.


Přední Kopanina - Dukla JM 0:3 (0:1)
Branky: 54. a 80. Kotlík, 31.Čermák. Rozhodčí: Plášil - Marek, Štěrba. ŽK: 17. Flaks, 40. Mejdr, 51. Tržický, 68. Mainolfi - 49. Damián Farkaš. Diváků: 45.
Přední Kopanina: Zavadil - Tržický (82. Spizzirri), Krejčí, Škarda - Mejdr, Flaks, Kučera (65. Mainolfi), Nejeschleba (65. Ali Asad), Hovorka (82. Schierreich) - Šultes, Ptáček (71. Urban). Trenér: Daniel Vott.
Dukla JM: Tlustý - Gill, Markuzi, Březina, Solař - Damián Farkaš, Konjevič - Čermák (89. Zlámal) - Brabenec, Kotlík, Tran (75. Růžička). Trenér: Josef Světlík.

Hlasy trenérů
Daniel Vott (Přední Kopanina): „Zápas se mi nehodnotí úplně snadno. V poli byla hra celkem vyrovnaná, jen Dukla byla efektivní. Udělali jsme nějaké chyby, které dokázal soupeř potrestat. Když pustíte střelce Kotlíka do šance, tak vás potrestá.“
Josef Světlík (Dukla JM): „K zápasu bylo připraveno třináct statečných. Zvládli jsme ho díky obrovskému morálu a odhodlání. Nabudil nás také výsledek předchozího zápasu. Kluci na hřišti nechali všechno, Přední Kopaninu jsme do ničeho nepustili a zaslouženě jsme vyhráli.“

Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Jakub Tržický.
Nejlepší hráč Dukly JM: Daniel Březina.


Vyšehrad B - Hostivař 3:4 (0:2)
Branky: 69. a 86. M. Krivosheev, 83. Novičichin - 18. vlastní Tokar, 22. Chrastina, 60. Laštovka, 66. Slanina. V 76. minutě neproměnil Žampa (Hostivař) penaltu. Rozhodčí: Hruška – Tikal, Zloch. ŽK: 79. Stareček – 58. Černý, 90.+2 Sýkora. Diváků: 40.
Vyšehrad B: Klomínek - Nedavaška, J. Klíma ml., Stareček, Pryšljuk (59. Kubies) - F. Babka, Kankara, M. Krivosheev, Sejdia (64. Přech) - Krčmář (54. Novičichin), Tokar. Trenér: Jaroslav Klíma.
Hostivař: Provazník - Chyle, Kučera, Mucha, Laštovka - Žampa - Lehner (87. Sýkora), Chrastina (54. Chleborád), Macháček, Černý (68. Boubín) - Kronovetr (59. Slanina). Trenér: Petr Procházka.

Hlasy trenérů
Jaroslav Klíma (Vyšehrad B): „Je to jako přes kopírák, naše zápasy. Nadějný vstup do utkání, za stavu 0:0 jsme měli dvě až tři velké šance, které jsme neproměnili, a potom inkasujeme doslova z ničeho. Děláme taktické chyby a dostáváme naprosto šílené góly, jaké ostatní týmy nedostávají. Prohráváme 0:4 čtyřmi góly po trestných kopech soupeře a zase až potom začneme znovu hrát a sami dávat góly. Nakonec jsme byli hodně blízko tomu, abychom vyrovnali na 4:4.“
Petr Procházka (Hostivař): „Museli jsme se obejít bez několika zraněných hráčů, a tak jsme měli před zápasem jisté obavy. Na druhou stranu venku se nám docela daří a děláme na hřištích soupeřů body, což jsme potvrdili i na Vyšehradě. Proměnili jsme spoustu standardek, na které sázíme, jen tu penaltu jsme nedali, ale to se stane. Hrálo se nahoru dolů, bohužel ale na umělce, což je v takovém vedru za trest, a svaz by to měl řešit. To není o hře, ale o zranění. Kromě toho nikdy jsem si nestěžoval na rozhodčí, ale tentokrát hodně ovlivňoval hru – neříkám, že ve prospěch domácích, to ne, ale zápas podle mě nezvládl. Ke konci nám už docházely síly a mladí hráči Vyšehradu se začali prosazovat. Takže přestože jsme zaslouženě vyhráli, jsem nakonec naštvaný. Jednak kvůli tomu, jaký jsme dostali první gól, kdy domácí hráč Krivosheev prošel snad přes pět našich hráčů, jednak proto, že mi nevyšlo střídání.“

Nejlepší hráč Vyšehradu B: Vojtěch Nedavaška.
Nejlepší hráč Hostivaře: Viktor Žampa.