Foto: Jiří IPSER
Pražský výběr v Region Cupu dohrál, ze hry jej poslaly penalty
01.06.2022

Pražský výběr v Region Cupu dohrál, ze hry jej poslaly penalty

Pražský výběr končí v Region Cupu po prvním utkání. Po kontumační výhře nad Ústeckým krajem v úvodním kole tentokrát podlehl výběru Karlovarského kraje po penaltovém rozstřelu 4:5, když po devadesáti minutách bylo skóre vyrovnané 1:1. „Jsme zklamaní, určitě jsme mohli uspět,“ přiznal Daniel Vott, jeden z trenérů pražského výběru.

Jak zápas s výběrem Karlovarského kraje vypadal?
Měli jsme utkání pod kontrolou, soupeře jsme vlastně do ničeho nepustili. Měl prakticky jen jednu přímou střelu na branku. Bohužel z ní byl v 87. minutě vyrovnávací gól. Jinak jsme měli navrch.

Rozhodlo to, že se nepovedlo pojistit náskok?
Přesně tak, to bylo klíčové. Přitom šance jsme měli. Do vedení nás poslal Míka, jenže pak jsme zahazovali i nejvyloženější šance a na konci nás to dostihlo.

Překvapil vás něčím soupeř, jakou měl podle vás kvalitu?
Tým měl složený z hráčů divizních klubů. Byli tam kluci z Ostrova, Březové, z Chebu. Láďa Prošek, který vede divizní Aritmu, ty kluky znal. Ničím nás nepřekvapili. Bylo to o nás a o tom, jak jsme nakládali se šancemi.

Takže na týmu nebylo znát, že jste se sešli na hřišti poprvé?
Ne, ne. Vzadu hráli kluci z Aritmy, všechno fungovalo. Šancí jsme měli dost i směrem dopředu, jen se nepovedl náskok pojistit.

Penaltový rozstřel je vždycky loterie. Proč to vašemu výběru nevyšlo?
Musím říct, že střelci soupeře kopali penalty tak, jak by si asi přál každý trenér. Třikrát trefili šibenici a dvakrát to jejich střelci dali za háčky. Tam nebyla nejmenší šance s tím něco dělat. My jsme nedali jednu penaltu, Kalinovi ji brankář soupeře chytil. Je to škoda, tenhle zápas se určitě dal vyhrát. Nedá se nic dělat, sotva jsme v Region Cupu začali, tak končíme.


Karlovarský výběr - Pražský výběr 1:1 (0:1), na penalty 5:4
Branky: 87. Číž20. Míka. V penaltovém rozstřelu neproměnil Kalina.
Pražský výběr: Roub (46. Bébr) - Inneman, Racocha, Krupička, Kalina - Farkaš, Krivosheev (60. Petrák) - Macháček (80. Pospíšil), Tokar (60. Mainolfi), Hovorka (80. Rada) - Míka. Trenéři: Ladislav Prošek a Daniel Vott.


Související články