Foto: Petr Bílek
Pražský výběr vstupuje do Region Cupu. V nominaci scházejí hráči Újezdu Praha 4 a Tempa
30.05.2022

Pražský výběr vstupuje do Region Cupu. V nominaci scházejí hráči Újezdu Praha 4 a Tempa

Konečně. Pražský fotbalový výběr se v úterý dočká premiéry, když vstoupí do turnaje krajských výběrů nazvaném Region Cup. V úvodním kole se měl střetnout s výběrem Ústeckého kraje, nakonec však postoupil bez boje. Nyní se výběr z hlavního města utká v úterý v Rakovníku proti výběru Karlovarského krajského fotbalového svazu. „Pojedeme si pro postup,“ hlásí Daniel Vott, jeden z trenérů pražského výběru.

Proč se hraje zápas na neutrální půdě v Rakovníku?
Výhodu domácího prostředí měli mít Karlovarští, ale Tomáš Kubr, sportovní ředitel divizní Aritmy, který má dění okolo výběru na starosti, to dojednal takhle. Samozřejmě jsme to přivítali.

Asi jste rádi, že se konečně hraje. Čekali jste docela dlouho, co?
První zápas jsme chtěli odehrát ještě před startem soutěží, ale soupeř prostě nedal výběr kvůli nějaké chybě v komunikaci dohromady. Tak jsme postoupili bez boje, takže jsme vlastně už asi ve čtvrtfinále.

Dají se i v tomhle turnaji sehnat nějaké informace o soupeři?
Absolutně netušíme, jak tým složí. Ani jsme se o to nějak nesnažili, hraje se na jeden zápas, to je loterie, kdy se může stát všechno. Co se týče skládání týmu, tak Praha má určitě nevýhodu v tom, že hráčů, kteří měli registrovanou profesionální smlouvu, je tady určitě nejvíc. Třeba ve Spartě, Slavii, má z těch mladých kluků smlouvu každý. Takže jsme nemohli nominovat některé kluky z Meteoru.

V létě jste chtěli udělat sraz týmu, tehdy se to ale nepovedlo. Pokročili jste v tomto směru nějak?
Ne, ne. Nakonec se nestihl ani jeden trénink, takže se pěkně v úterý ve tři čtvrtě na čtyři sejdeme na Aritmě, nasedneme do autobusu a pojedeme si zahrát.

Zkomplikovalo nějak nominaci, že se ve středu hraje finále pražské pohárové soutěže?
Ano. V nominaci jsme se museli obejít bez hráčů z Újezdu Praha 4 a Tempa. Na druhou stranu, původně se mělo proti Karlovarskému kraji hrát v dřívějším termínu, kdy byly v poháru ještě čtyři týmy, takže to je pro nás o něco lepší.

Na klubové úrovni vedete přeborovou Přední Kopaninu, kolega Ladislav Prošek pak divizní Aritmu a Josef Světlík pak přeborovou Duklu JM. Kolik hráčů je v nominaci z vašich klubů?
Od nás z Kopaniny jsou tam dva kluci - Mainolfi a Hovorka. U něj byl otazník jen v tom, že řešil volno v práci. Z Dukly JM jsou tam také dva hráči a z Aritmy tuším tři nebo čtyři. 

Prozradíte alespoň nějaké zajímavé jméno, které je v nominaci?
Povolali jsme Ondru Měsku z týmu 1999 Praha. Viděl jsem ho v akci proti našemu béčku Kopaniny a opravdu je to pořád nadstandardní hráč. Někdo by si mohl říct, že tam může být problém s tím, jak se třeba v nižší soutěži trénuje. Ale je to příroďák, byl skvělý.

O co se hraje v Region Cupu
Vítěz by měl reprezentovat Česko v říjnu 2022 na finálovém turnaji v Severním Irsku.

Přímý přenos utkání mezi výběrem Prahy a Karlovarského kraje můžete v úterý od 18 hodin sledovat ZDE


Související články