Foto: Pavel Jiřík st.
Přeborová tipovačka: 27. kolo očima Petra Vanka z Tempa
27.05.2022

Přeborová tipovačka: 27. kolo očima Petra Vanka z Tempa

Se svým týmem zažívá trenér Petr Vanko parádní sezonu: Tempo se v I. A třídě přetahuje se Spoji o první místo ve skupině A, rozdíl je pouze jednobodový – a oba soupeře ještě čeká vzájemný zápas. Celek ze Lhotky se navíc probojoval do finále Teskahor Cupu, v němž 1. června vyzve lídra Pražská teplárenská přeboru Újezd Praha 4. „Letošní sezona je pro nás úspěšná. Držíme se v kontaktu se Spoji a nemůžeme skončit hůře než druzí, což by mělo znamenat postup do přeboru. Samozřejmě se může ještě stát hodně věcí u zelených stolů s přihlášením a odhlášením soutěží, ale s tím teď nechci kalkulovat a věřím, že to dobře dopadne a přebor si příští sezonu zahrajeme,“ říká Vanko.

Zároveň už vyhlíží velké pohárové finále. „Moc se na to těšíme. Nějaká negativa by se na sezoně určitě našla, nicméně si teď užívám víc těch radostí a na nedostatcích průběžně pracujeme. Hodně bych chtěl pochválit spolupráci celého realizačního týmu a ochotu kluků na sobě pracovat v tréninku i v zápasech. Za celý soutěžní ročník jsme se hodně posunuli,“ těší Vanka.

Teď předkládá své tipy na přebor, který podle svých slov sleduje. „A to poměrně intenzivně. Ať už v rámci přípravy na příští ročník našeho potenciálního působení v něm, tak i z toho důvodu, že mě to prostě baví. Pokud vše klapne, tak chceme být připraveni,“ povídá Vanko. „O ambicích se mi mluví těžko. Uvidíme, jaký bude případně i sestupový klíč, ale pokud vše zůstane při starém, tak to bude jedna velká neznámá. Párkrát prohrajete a hrajete o záchranu, párkrát vyhrajete a najednou jste mezi prvními čtyřmi týmy. Průběžné s přeborovými týmy hrajeme a myslím si, že to jsou konfrontace minimálně vyrovnané, takže se určitě nebojíme, ale respekt je na místě. Přece jen zkušenosti z těžkých zápasů nám trochu chybí, ale věřím, že se do toho můžeme rychle dostat.“

Jak vidí 27. kolo nejvyšší pražské soutěže a dva vybrané duely I. A třídy? Výsledky můžete odhadovat i vy na webu Tipeeto.

Pražská teplárenská přebor

Uhelné sklady – Admira B, tip 1:4
Uhelky prožívají hodně depresivní sezonu. Výhra na hřišti Újezdu nad Lesy je asi hodně slabou náplastí na nepodařený ročník, který skončí sestupem. Admira dobře pracuje s béčkem dlouhodobě, má kvalitní kádr, který na Cibulkách nezaváhá. Tipuji jednoznačný výsledek.

Motorlet B - Vyšehrad B, tip 4:2
Souboj béček, který vyzní pro domácí. Moťas se v tomto ročníku potkal s velmi dobrou formou, potrápil i Újezd Praha 4, kdy v utkání mohl hravě i zvítězit a kvalitu prokáže i doma.

Újezd Praha 4 - Újezd nad Lesy, tip 5:0
Tady to vidím na jednoznačnou záležitost. I kdyby Újezd nad Lesy sebevíc bránil, tak je domácí ze standardky otevřou a rozdíl mezi oběma týmy bude veliký.

Dukla JM – Podolí, tip 3:1
Dukla JM dvakrát po sobě nezaváhá. Podolí má zkušený tým, který výborně brání, ale chuť Dukly odčinit ztrátu v Kolovratech bude daleko větší než úsilí hostujícího týmu, který pro mě velmi překvapivě prohrál s Radotínem a nyní ztratí všechny body znovu.

Zličín – Kolovraty, tip 2:4
Nový trenér se na Zličíně uvedl prohrou, nebude to mít jednoduché, protože na týmu asi leží deka z předchozích proher. Kolovraty jsou v euforii po výhře s Duklou. Hráli jsme s nimi v zimě, takže vím, jak kvalitním kádrem disponuje trenér Slezáček a i tento zápas vyhrají. Gračko prokazuje skvělou střeleckou formu, stejně jako celý tým, což potvrdí i na Zličíně.

Hostivař – Královice, tip 2:1
Hostující tým má problém se skládáním sestavy, četné absence Královice hodně poznamenávají, což se ukáže i v Hostivaři. Tentokrát netipuji tradiční divoký výsledek a nečekám útočný uragán z obou stran. Hostivař hraje výborně dozadu a víc než jeden gól nedostane.

Žižkov B – Třeboradice, tip 3:0
Viktorka bude asi bez pendlů z áčka, kterým skončila sezona, ale i tak to bude na Třeboradice stačit. Hosté minulý týden asi už definitivně přišli o naději a žijí už jen v teoretické šanci na záchranu. Žižkov i s mladými kluky hosty přehraje.

Radotín - Přední Kopanina, tip 1:2
Lazaret se trenérovi Loudovi trochu ztenčil a na Podolí zaznamenal Radotín veledůležitou výhru. Skoro bych tady i víc tipoval remízu, ale o malé procento navíc dám Kopanině. Těžko říct, zda nastoupí zkušení harcovníci v jejich řadách, nebo bude hrát jen s mladíky, ale velké radotínské hřiště jim bude vyhovovat a Dan Vott by mi neodpustil, že jim nevěřím, když jsme si ještě v týdnu volali, takže dvojka. (směje se)

I. A třída

Cholupice – Zbraslav, tip 3:2
Vzhledem k postavení v tabulce možná překvapení, ale aktuální forma bude na straně Cholupic. Zbraslav teď hodně ztrácí, citelná je absence brankáře Zicha a Cholupice potvrdí drtivou výhru na Zlíchově a vyhrají možná větším rozdílem než o jeden gól.

Dolní Chabry – Tempo, tip 1:3
Nemůžu tipovat proti vlastnímu týmu, ale ze soupeře máme veliký respekt. Na Spojích si Chabry v minulém týdnu možná i bod zasloužily a na podzim u nás hrály také velice dobře. V domácím prostředí jsou navíc zelenobílí velice silní a nečeká nás nic jednoduchého. Věřím ale, že to odmakáme a uděláme maximum pro výhru.

TIPNĚTE SI TAKÉ V PRAŽSKÉ TIPOVAČCE NA TIPEETU. DO HRY SE MŮŽETE PŘIHLÁSIT ZDE