Foto: Jiří Ipser
Jůzkův vítězný návrat do Třeboradic. Přání dát gól si nesplnil, tak by rád s Újezdem Praha 4 získal double

Jůzkův vítězný návrat do Třeboradic. Přání dát gól si nesplnil, tak by rád s Újezdem Praha 4 získal double

Velký návrat. A vítězný. Útočník Robert Jůzek na podzim válel v dresu Třeboradic v Pražská teplárenská přeboru, pak ale odešel do Újezdu Praha 4. Právě v jeho barvách naskočil do zápasu nejvyšší pražské soutěže a podílel se na vítězství lídra tabulky 3:0. Třeboradice naopak téměř jistě sestupují. „Na zápas jsem se moc těšil a mrzí mě, že jsem nedal gól,“ vykládal kanonýr.

Jste spokojený aspoň s tím, že se vyhrálo a Újezd Praha 4 udělal další krok k triumfu v Pražská teplárenská přeboru?
Chtěl jsem dát gól. Bylo to za stavu 3:0 a nic by to neřešilo. Zakončil jsem to moc nahoru, škoda. Hlavní je pro nás v tuhle chvíli, že máme tři body.

Podíl jste měl ale na třetí brance, kdy jste chytře pustil míč. Kdyby ne, mával by se ofsajd...
To jsem věděl, že tam hráč za mnou bude vybíhat. Hned jsem spoluhráči říkal, počkej, až ti bude pětatřicet, taky potom takový míč pustíš. Jen jsem doufal, že se na to náš střední záložník nevykašle a za míčem půjde.

Opravdu jste hned věděl, že nemůžete hrát, že by jinak sudí mával postavení mimo hru?
Kdybych do toho sáhl, byla by to naivita. Věděl jsem, že jsem v ofsajdu a dobře, že to takhle náš hráč udělal a gólově vyřešil.

Po zaváhání Dukly JM v Kolovratech narostl náskok vašeho týmu na šest bodů, máte i lepší vzájemné zápasy, do konce sezony jsou čtyři zápasy. To už je skoro povinnost soutěž vyhrát, ne?
Máme před sebou ještě těžká utkání. Čeká nás Újezd nad Lesy, ten je sice poslední, ale takové zápasy jsou nevyzpytatelné. Na první pohled je to jednoduché, ale třeba to na tom našem hřišti zabetonují, dají gól a pak se můžeme třást. Musíme ke všem utkání přistupovat zodpovědně.

Navíc vás čeká i finále poháru...
Přesně tak, utkáme se s Tempem, máme Admiru B, Kolovraty. Ty nám teď hodně pomohly, když vyhrály nad Duklou JM. Daly nám berličku, že můžeme zaváhat. Doufám, že to ale zvládneme. Chceme mít jistotu prvního místa co nejdříve, ať se to dohrává bez stresu a emocí.

Na jaře vás trápila zranění. Zahrajete si teď na konci soutěže více?
Už jsem se dal dohromady, už to docela šlo. Na Třeboradice jsem se těšil, hrál jsem tady, ale přišla nabídka Újezdu, která se v mých letech neodmítá. Vnímám, že to v Třeboradicích dal trenér dohromady, dohrávají přebor se ctí. Ztráta už tam ale bohužel byla velká.

Vaz srazilo Třeboradicím definitivně Podolí domácí prohrou s Radotínem.
To mě překvapilo, nevím, co za tím je. Podolí má hráče spíš na to, aby Radotín 5:0 porazilo. Hrají hezký fotbal, měli dobré výsledky. Nechápu to.

Nevyšlo ani to, že jste si mohl zahrát proti svému kamarádovi - Petru Viktorinovi. Ten je ale zraněný...
Byl u mě v ambulanci. Já už si ve svých letech připadám spíš jako funkcionář, že se znám s těmi staršími hráči, co jsou zranění a jsou za klandrem. Fotbal mě ale pořád baví. Musím říct, že s Dóžou (útočníkem Doležalem) je to parádní. Vyhovíme se, podporujeme se. Škoda, že jsem se zranil. Trenér to dělal fikaně, dobře. Nejdřív dával mě, pak jeho. Prostřídával nás, abychom byli oba v zápřahu. A pak se Dóža odvděčil za důvěru a po většinu zápasů byl nejlepší na hřišti. Byl skvělý, i tady dal dva góly.

Možná jste si mohli zahrát spolu, ne?
No to doufám, že nás trenér teď na konci dá dva nahoru.

Nahoru prý chce i Újezd Praha 4. Uvažujete o divizi?
Já už ne. Na to není věk ani čas. Už teď jsem šel přípravu dvakrát týdně trénink a zápas, pak jsem na to doplatil. Měl jsem ale ohromnou motivaci porvat se o to, na divizi už to není. Je správné, že Újezd půjde divizi zkusit. Tým máme výbornou střední generaci, když nahradí nás, tři čtyři starší kluky, tak budou výborní. Přivedou kvalitu, Újezd si divizi zaslouží. Přál bych to klukům, vždyť vyhráli přebor dvakrát ve čtyřech letech. Bylo by krásný, aby se udělal ještě double.



Související články