Foto: Jiří IPSER
Tři inkasované góly za devět minut? Trenér Zličína přesto poslal Kolovratům varování

Tři inkasované góly za devět minut? Trenér Zličína přesto poslal Kolovratům varování

Kousal zklamání. Porážku 2:5 na lavičce Zličína při premiéře v roli kouče v Pražská teplárenská přeboru na hřišti Admiry B nejspíš trenér Lukáš Mück nečekal ani v nejhorším snu. Zličín tak prohrál šestý zápas v řadě. „Od úterý všichni budeme dál pořádně makat a věřím, že překvapíme Kolovraty. Těm chci vzkázat, že u nás to budou mít hodně těžké,“ pumpoval do týmu optimismus.

Zličín nezastavil šňůru porážek, ale vy jste optimistický. Vždyť jste dostali pět gólů, z toho tři za devět úvodních minut. Proč si myslíte, že to příště bude lepší?
Tentokrát nám nepřišli nějací hráči, měli zdravotní problémy, bylo tam nečekané pracovní vytížení. Museli jsme to lepit těsně před zápasem. Hrál i dorostenec, co pak musel střídat, protože měl vlastní utkání. Museli jsme hodně improvizovat. Budeme tvrdě pracovat a příště to bude lepší. (každému odcházejícímu hráči i během rozhovoru zdůrazní, kdy jej čeká na tréninku)

Tomu, že hráči dají přednost práci, ale na úrovni přeboru nemůžete zabránit. Nebo ano?
Nezabráníme tomu. Práce je důležitá, fotbal kluky neživí. My každopádně musíme pracovat s tím, co máme, postupně zapracováváme dorostence a chci už hrát fotbal, na který chci kluky připravovat. Na Admiře jsme ho hráli až druhý poločas.

Tam výkon splnil vaše představy?
Co jsem slyšel jejich trenéra, tak při utkání sám říkal, že ve druhé půli neběhají, nejsou aktivní. My jsme tvořili hru, byli jsme aktivnější, přesně tak bych si to od kluků představoval. Podřídíme tomu tréninky a v pátek se připravíme na Kolovraty a půjdeme si pro tři body.

Po jmenování do funkce jste byl hodně optimistický, je pět inkasovaných branek drsným návratem do reality?
Ne, ne. Dostihlo nás to, co Zličín trápilo v téhle části sezony. Prošvihávaly se začátky utkání. S Újezdem se dostal gól v první minutě, tady jsme v deváté minutě prohrávali o tři branky. Ti kluci, když už na ně padla deka, tak je tyhle momenty prostě srazí. Ten hořký šálek jsme si na Admiře vypili až do dna. Za stavu 0:3 se těžko zvedá. Ale postupně se oklepávali. Chtěl jsem tu uspět, neříkám, že ne, ale potom už jsem to změnil na jeden bod. Bohužel to nevyšlo.

Horší start do angažmá jste asi mít nemohl. Napadlo vás to?
Beru to tak, že nebyl zrovna lehký soupeř. V přípravě jsme vysoko porazili A třídu, ale každý ví, že na Admiře se hraje těžce, každý ví, že soupeř je nepříjemný, hraje aktivní presink od začátku. Kluci chtěli hrát, ale byli zaskočení. Věřím, že se to všechno změní a bude to úplně jiný tým.

Zličín hledal trenéra pro dlouhodobou spolupráci, ale dohoda zní do konce sezony.
Kdyby to bylo na mně, já bych rád, aby to bylo na delší dobu. Dohodli jsme se ale do konce sezony, ale stejně už mám připravený koncept na další část sezony. Myslím, že by nebyl problém dohodnout se na dlouhodobější spolupráci. Realita je taková, že musíme zachránit Zličín. Musíme tomu obětovat vše. Až se to povede, a já tomu věřím, pak nebude problém, abychom si plácli na další sezonu.

Ptám se proto, že vaše poslední angažmá v Horkách trvalo jen tři zápasy. A ani to předchozí nepatřilo u týmu Jižní Město Chodov k nejdelším. Co se stalo?
Když v Horkách skončil pan Mikolanda a já naskočil v roli trenéra, tak Horky sedm utkání v řadě nedaly gól. A nám se povedlo tým probudit, zkusil jsem ho restartovat. Nakonec jsme se s klubem rychle rozešli, ale tým se nastartoval, za tím si stojím. A Chodov? Tam jsme se nepohodli s vedením ohledně toho, jak chtějí vést hráče k zápasu. Usoudil jsem, že tím směrem, co chtělo vedení, já se ubírat nebudu a podal jsem rezignaci.

Váš nástup do klubu byl docela hektický. Co všechno už jste kromě mistrovského utkání s Admirou B stihl?
V týdnu jsme si zahráli přátelák proti Řeporyjím a vyhráli jsme 6:2. Měl jsem z toho dobrý pocit, dokázali jsme těžit z věcí, které jsme nacvičovali na tréninku. Směrem dopředu jsme se probudili, z patnácti střel za první půli jsme dali čtyři góly.

Jen na Admiře jste to nepotvrdili...
Finální fáze tady nebyla dobrá. V přípravě jsem byl rád, že se vepředu gólově probudili Merta a Kohout. Tam jsem viděl, že se ulevilo nejen mně z výsledku, ale i těm klukům. Z toho jsem měl radost. Stejně jako z toho, že jsme ve druhé půli nasadili do hry dorostence. Těm chceme dávat šanci a zabudovávat je co nejdříve do kádru.

Takže jste v tomto směru vyslyšel přání vedení klubu?
Proti béčku Admiry to až na jednu výjimku nešlo, protože měl dorost ve stejný den svůj zápas. Ale jinak platí, co jsme si řekli při jednání. Chceme a budeme zabudovávat mladé hráče do týmu.

Tabulka Pražská teplárenská přeboru k podobnému kroku nahrává, že?
Máme nějaký bodový náskok před pásmem sestupu, takže je šance, aby mladí kluci dostali příležitost. Na druhou stranu bych chtěl, abychom uhráli body co nejdříve. A zejména pak na domácím hřišti. Tam bych chtěl, abychom si vybudovali pověst klubu, kam budou soupeři jezdit s respektem. Tak jako jsem to poznal, když jsem proti Zličínu nastupoval.

Jaké vzpomínky na Zličín jako soupeř máte?
No, bývalo to tam hodně důrazné. Vždycky jsem dostal pořádně naloženo. (směje se). V tomhle směru bych chtěl, abychom byli důrazní a soupeři to vnímali stejně, jako na to vzpomínám já. A taky chci říct, že Zličín má opravdu skvělé zázemí, za dobu, co jsem na Zličíně nebyl, se toho opravdu hodně změnilo. Je to paráda, co všechno má tým k dispozici.

Váš předchůdce Martin Zahálka je členem výboru klubu. Naposledy mluvil i o posilách pro následující sezonu. Budete si tedy přát posily?
S některými hráči už jsme dohodnutí, další máme vytipované. Uvidíme, jak to dopadne. Musíme dělat postupné kroky. Nemůžu chtít po týmu všechno hned, chvíli to potrvá. Budeme muset odbourat hodně věcí. Teď se ale hlavně musíme soustředit na Kolovraty. 



Související články