Foto: Pavel Jiřík st.
Admira vyhrála v ČFL i třetí jarní derby! Nebýt ztracených bodů, mohli jsme myslet na top trojku, říká Douděra

Admira vyhrála v ČFL i třetí jarní derby! Nebýt ztracených bodů, mohli jsme myslet na top trojku, říká Douděra

Kabinou burácel vítězný pokřik a ve tvářích fotbalistů Admiry se zračila obrovská úleva. Tým z Kobylis vyhrál třetiligové derby s Motorletem 1:0 a po sérii nezdarů se dočkal domácího tříbodového zisku. „Konečně jsme to zlomili, navíc v derby, jsme šťastní,“ vykládal po závěrečném hvizdu Michal Douděra, který utkání rozhodl.

Po vašem gólu i po závěrečném hvizdu bych řekl, že skoro až vytryskla admirácká radost. Vyhráli jste třetí pražské derby v ČFL. Byl zápas něčím specifický?
Na podzim jsme u nich prohráli 2:3, teď se nám navíc doma vůbec nedařilo, ztráceli jsme body se soupeři ze spodku tabulky. Tak se nám všem prostě jen ulevilo, že jsme konečně zase vyhráli doma. To, že jsme vyhráli třetí derby na jaře, mě ani nenapadlo. Až když jste o tom teď mluvil. Je skvělé, že se nám to povedlo.

Na jaře jste ale rozdali dost bodů soupeřům ze spodních pater tabulky, čím to je, že se Admiře na silnější protivníky daří?
To je otázka... Týmy z těch spodních pater tabulky nám něčím nesedí, asi musíme víc tvořit, hrát do jejich obranného bloku. Každopádně jsme se s tím opakovaně nevypořádali a do příští sezony máme v tomhle směru co zlepšovat.

Důkazem budiž třeba první Vltavín. Ten jste porazili dvakrát v sezoně.
To je přesně ono. Na něj se nám daří, opakovaně. Jak říká náš trenér Peřina, oni už z nás musí mít trochu komplex, vyhráváme nad nimi v poslední době stále. Na druhou stranu to máme opačně s Rakovníkem, který je dole. Tam nám to nejde, ať děláme, co děláme.

Takže soupeři, kteří chtějí hrát s Admirou otevřenou partii, jsou pro vás ideální?
Takové zápasy nám sedí víc, když se snaží hrát fotbal. Tabulkově jsou lepší, mají to být těžší zápasy, ale nám se v nich daří. Další problém, který jsme řešili, že jsme na jaře nedávali moc gólů.

Vy jste si svou trefu proti Motorletu sám vybojoval. Byla náhoda, že jste odhadl, co soupeř ve středu hřiště udělá?
Byl jsem trochu víc vzadu a všechno jsem dobře viděl. Takže jsem vycítil, že by do toho prostoru mohl soupeř poslat míč a povedlo se mi ho vypíchnout. Akorát jsem pak Zahymu (spoluhráči Štěpánu Zahálkovi) dal míč do špeku.

On prostrčil míč mezi dvěma soupeři. Nepeskoval vás pak z legrace, že musíte přihrávat lépe?
To vůbec ne. My jsme byli hlavně šťastní, že jsme dali gól. On tu situaci vyřešil skvěle. Šli na něj dva bránící hráči a mně pak stačilo poradit si sám před brankářem.

Z tribuny to vypadá docela jednoduše. Měl jste nervy?
Byl to můj první jarní gól, takže jsem měl fakt radost. Soustředil jsem se, abych to proměnil. Už jsem tu třeba šel sám na gólmana proti Karlovým Varům a nedal jsem. Teď to tam naštěstí spadlo.

Hrálo se v docela teplém počasí, zvládali jste se silami?
Takové vedro zase nebylo, je to lepší, než kdyby byla zima. Kdyby se hrálo třeba v pětatřiceti stupních, to už by bylo moc. To trpí i fanoušci a my u toho ještě máme hrát fotbal. (směje se) Tohle bylo fakt v pohodě.

Když se podíváte na tabulku, kde jste pátí, neříkáte si, že nebýt domácích ztrát s týmy ze spodku, kde by Admira mohla být?
Na to snad ani nechceme myslet. Ale samozřejmě to téma je a trenér nám to taky říká. Možná bychom mohli myslet na TOP trojku, nebo možná ještě výš. Bohužel tam byly ty ztráty. V příští sezoně to musí být lepší.

Co napravovat máte i v domácím prostředí...
Čekají nás doma ještě dva zápasy a ty chceme vyhrát. Teď jsme to zlomili a všichni jsme šťastní a spokojení. Admira je takový rodinný klub. V minulosti platilo, že jsme doma vyhrávali a venku to bylo o něco horší. Teď to bylo opačně. V další sezoně to musí být doma lepší, to je jasný.



Fotografie