Foto: Jiří IPSER
Souhrn 26. kola přeboru: Dukla JM prohrála v Kolovratech, Újezd jde do šestibodového trháku
23.05.2022

Souhrn 26. kola přeboru: Dukla JM prohrála v Kolovratech, Újezd jde do šestibodového trháku

Fotbalisté Újezdu Praha 4 se výrazně přiblížili titulu v Pražská teplárenská přeboru: v sobotu dopoledne totiž druhá Dukla JM prohrála 2:4 v Kolovratech, což dalo lídrovi tabulky šanci odskočit čtyři kola před koncem o šest bodů. A to se Újezdu díky nedělní výhře 3:0 v Třeboradicích povedlo.

Motorlet B - Žižkov B 3:2 (0:1)
Branky: 63. Sehedi, 70. Vacek, 80. Kučerka - 7. Vlček, 48. Trávníček. Rozhodčí: Wulkan - Plášil, Šimák. ŽK: 88. Václavík - 20. Kříž, 47. Kadlec, 83. Novák. Diváků: 69.
Motorlet B: Hlous - Walter, Kučerka, Jakobovici, Šírl (44. Čuba) - Fleišman (55. Žižka), Scharf, Ircing, Vacek, Sehedi (81. Václavík) - Matěj Blažek (70. Jánský). Trenér: Jan Rajnoch.
Žižkov B: Slanina - Poustecký, Sunday, Kadlec, Kříž - Trávníček (62. Martin Blažek), Minárčin, Šandera, Vlček - Novák - Faigl Trenér: Ondřej Švejdík.

Hlasy trenérů
Jan Rajnoch (Motorlet B): „Díky našim chybám se soupeř dostal do vedení, posadili jsme ho na koně. Ale jinak jsme zápas měli pod kontrolou, jen nám chyběla kvalita v předfinální a finální fázi. Kluci si hrábli na dno a zápas nakonec otočili, hráče na konci chytali křeče, hrálo se v dusném počasí. Samozřejmě bych si představoval, že by se zápas vyvíjel lépe, ale byl jsem v klidu, chtěl jsem, ať si zahrajeme fotbal. Všem jsem zdůrazňoval, že každý hraje o své jméno, budoucnost. Myslím, že jsme skóre otočili zaslouženě.“
Ondřej Švejdík (Žižkov B): „Výsledná výhra Motorletu B je zasloužená. Soupeř byl lepší a pohyblivější. My jsme vstřelili dva nádherné góly. K zápasu nás bylo připraveno dvanáct. Už jsme bez pomoci hráčů z áčka, ale já jsem za to rád. Mladí kluci dostali šanci si vyzkoušet, jaké to je odehrát celý zápas. A ukázalo se, že nám chybí kondice. Někdy nás chodí trénovat pět, to je špatné a pak ruším tréninky.“

Nejlepší hráč Motorletu B: Alexandr Sehedi.
Nejlepší hráč Žižkova B: Sebastián Minárčin.


Podolí - Radotín 0:3 (0:2)
Branky: 15. a 54. Louda, 40. Bureš. Rozhodčí: Marek - Mičko Vojnovič. ŽK: 38. Kořínek, 49. Vlasák - 63. Tvrdý, 75. Bialek. ČK: 90.+1 Tvrdý (Radotín). Diváků: 30.
Podolí: Bartoš - Vlasák, Bednář, Kořínek, Krob - Kocour, Brož, Němeček, Janoušek (46. Hrubý), Podobský - Sitta. Trenér: Petr Majer.
Radotín: Saladiak - Pivnička, Maruš, Bialek (80. Bužík), Pavel - Bureš (87. Mašek) Císařovský, Doležal, Kulíšek (76. Havlát) - Louda (87. Dlouhý), Tvrdý. Trenér: Jaroslav Louda.

Hlasy trenérů
Petr Majer (Podolí): „Po vítězství v Hostivaři jsme si asi mysleli, že to půjde samo. Radotín nás vyvedl z omylu, v první půl byl všude dříve, byl jasně lepší. My jsme se přišli jen zúčastnit. Ve druhé půli jsme měli dvě gólovky, ale nedali jsme a když jsme naopak potřetí inkasovali, bylo hotovo.“
Jaroslav Louda (Radotín): „Měli jsme trošku nůž na krku. Na utkání jsme se snažili maximálně připravit a kluci tentokrát do puntíku splnili, co jsme si řekli. Výsledek se hned dostavil. Celý tým zápas odmakal, jeden hráč bojoval za druhého. Kdybychom takhle hráli ve všech zápasech, věřím, že by se dostavily i další solidní výsledky. Domácí tým neměl v první půli vážnější šanci, ve druhé pak jednu. To jsme hráli opatrně, zezadu, v bloku, pak se nám navíc povedlo přidat třetí gól.“

Nejlepší hráč Podolí: Daniel Kocour.
Nejlepší hráč Radotína: Martin Saladiak.


Kolovraty - Dukla JM 4:2 (3:2)
Branky: 43. z pen., 45. a 90.+2 Gračko, 20. Žitný - 8. Dominik Farkaš, 29. Beneš. Rozhodčí: Stránský - Zima, Lukáš. ŽK: 82. Votřel, 84. Ráža - 49. Damián Farkaš, 56. Dominik Farkaš, 61. Brabenec, 70. Petrák, 75. Beneš, 84. Markuzi, 89. Trávník. ČK: 89. Inneman, po utkání Trávník (oba Dukla JM). Diváků: 60.
Kolovraty: Bébr - Ráža, Votřel, Vejr, Žitný - Hejno, Ponert - Bláha (90. J. Brom), Hájek, Kalenda (80. Pokorný) - Gračko. Trenér: Jakub Slezáček.
Dukla JM: Tlustý - Solař, Markuzi, Inneman, Gill (68. Trávník) - Damián Farkaš, Dominik Farkaš, Petrák - Lafek (42. Čermák), Brabenec, Beneš (68. Kotlík). Trenér: Josef Světlík.

Hlasy trenérů
Jakub Slezáček (Kolovraty): „Zajímavé utkání, se spoustou příležitostí, gólů a v závěru i emocí. V první půli jsme dvakrát prohrávali a v jejím závěru se nám povedlo Gráčou skóre překlopit. To se ukázalo jako stěžejní. Dukla druhou půli dobývala a co prošlo, zachránil Milan Bébr a pozorná obrana, která několikrát hasila na poslední chvíli. Před kluky, kteří si hrábli na dno svých sil, smekám. Vítězství si velmi vážíme.“
Josef Světlík (Dukla JM): „Do utkání jsme vstoupili dobře a šli rychle do vedení, dobře jsme zareagovali i na vyrovnání domácích a přidali druhou branku. Bohužel jsme nezvládli posledních pět minut před přestávkou a domácí otočili skóre. Ve druhé půli jsme vsadili všechno na útok, škoda, že se nám nepovedlo vyrovnat. Pak nám Kolovraty z brejku daly čtvrtý gól. Co bych rád řekl, tak když jsem přijížděl do areálu, viděl jsem na plakátě, že hrají Kolovraty s Duklou Jižní Město, tak jsem si myslel, že to bude o těchto aktérech. Ve druhé půli byl ale bohužel vidět někdo úplně jiný. To je kaňka na tomto utkání.“

Nejlepší hráč Kolovrat: Michal Gračko.
Nejlepší hráč Dukly JM: Vojtěch Brabenec.


Přední Kopanina - Hostivař 2:4 (0:4)
Branky: 52. Schierreich, 90. Spizzirri z pen. - 5. a 37. Lehner, 22. Žampa z pen., 23. Macháček. Rozhodčí: Nebáznivý - Stěhule, Šmakal. ŽK: 22. Krejčí, 83. Ptáček - 76. Chleborád. Diváků: 65.
Přední Kopanina: Zavadil - Mejdr, Krejčí Flaks, Škarda (46. Schierreich) - L. Kučera (46. Spizzirri), Mainolfi, Veleba (46. Asad), Nejeschleba, Hovorka - Urban (46. Ptáček). Trenér: Daniel Vott.
Hostivař: Provazník - Slanina, J. Kučera, Penc, Laštovka - Sýkora (73. Chyle), Kadlčík (61. Chleborád), Macháček, Žampa, Černý (77. Chrastina) - Lehner (84. Motl). Trenér: Petr Procházka.

Hlasy trenérů
Daniel Vott (Přední Kopanina): „Řeknu to jednoduše, bohužel jsme netrefili absolutně sestavu. První poločas byl průšvih. Vůbec jsme si nepohlídali brejky, nedostupovali jsme hráče, zaslouženě jsme prohrávali 0:4. Byli jsme bez šance. Udělali jsme v půli změny, které nám pomohly. Druhá půle už byla v naší režii, vyhráli jsme jí 2:0, nedali jsme penaltu a nastřelil břevno. Při troše štěstí to klidně mohlo skončit 4:4.“
Petr Procházka (Hostivař): „První poločas byl z naší strany dobrý. Možná to bylo i tím, že byl soupeř nějaký unavený. Pak dal do hry běhavé kluky. Vedli jsme v poločase 4:0, ale druhou půli prostě nemůžeme odehrát jako v tomhle případě. V utkání se nám na rozdíl od domácích povedlo proměnit šance, tak jsme asi vyhráli zaslouženě.“

Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Ali Asad.
Nejlepší hráč Hostivaře: Lukáš Provazník.


Admira B - Zličín 5:2 (3:1)
Branky: 3., 8, 55. a 77. Pavlata, 9. Horváth - 16. Stříška, 90.+1 Merta. Rozhodčí: Kohout - Pytloun, Chrenko. ŽK: 82. Heinzel - 76. Kohout, 80. Stříška. Diváků: 30.
Admira B: Šrámek - Horníček, Komínek, Heinzel, Kříž - Karvánek (77. Milner), Šindelář, Pivoňka, Kurek (73. Procházka), Horváth (67. Fencl) - Pavlata (80. Mathauser). Trenér: František Jakubec.
Zličín: Mareš - Šibrava (77. Vajdl), Žák, Stříška, Hájek - Ibraimi, Kohout, Škrečko, Forejtek (46. Vagner), Jíra ((67. Toure) - Merta. Trenér: Lukáš Mück.

Hlasy trenérů
František Jakubec (Admira B): „Do zápasu jsme vlétli přesně tak, jak jsme chtěli, presovali jsme soupeře a odměnou pro nás byly tři góly. Pak přišla asi už naše pověstná dvacátá minuta, zbytečně se zatahujeme a dostali jsme gól. Deset, patnáct minut jsme se z toho nemohli vzpamatovat. Jakmile jsme ale dali čtvrtý gól, zase to z nás všechno spadlo a začali jsme hrát hezký fotbal s kombinacemi a měli jsme další šance, které jsme nedotáhli do konce. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě.“
Lukáš Mück (Zličín): „Zaspali jsme začátek. Chtěli jsme hrát zodpovědně, jenže když dostanete za šest minut tři góly, tak nás to stálo zápas. To bylo na pováženou. Pak jsme se zvedli, byli jsme aktivní, měli jsme tlak na jejich půli. Ale přišla další fatální chyba a bylo vymalováno. Psychicky vás to srazí. K tomu si přidejte přímák za řeči a z toho pátý gól... Aspoň jsme pak ještě na konci také dali branku. Chci pochválit kluky za to, že jsme na tréninku nacvičovali průnikové přihrávky a centry do vápna. Létalo to tam, naučili jsme se to. Finální fáze byla katastrofální. Od úterý začneme tvrdě makat a příště překvapíme Kolovraty. Chci jim vzkázat, že u nás to budou mít hodně těžké. Tady na Admiře jsme nebyli kompletní, lepili jsme sestavu těsně před zápasem.“

Nejlepší hráč Admiry B: Tomáš Pavlata.
Nejlepší hráč Zličína: Ivan Merta.


Třeboradice - Újezd Praha 4 0:3 (0:2)
Branky: 14. a 27. Doležel, 77. Štefan. Rozhodčí: Zloch - Štěrba, Hejma. ŽK: 61. Klouček, 90. Chaloupka, 27. trenér Novák - 8. Běhounek, 83. Vrabec. ČK: 61. Klouček (Třeboradice). Diváků: 67.
Třeboradice: Kundrát (46. Lončák) - Chaloupka, P. Červenka, Svoboda, D. Hruška - F. Hruška, Jung, Klouček, Ciolek (66. Pařízek) - Polívka, Šťovíček (75. Farkaš). Trenér: Jan Novák.
Újezd Praha 4: Bojčuk - Janků, Pěnkava, Malčánek, Řezníček - Jeřábek (79. Navrátil), Štefan, Vrabec, Tomaides (77. Špaček) - Doležel (72. Jůzek), Běhounek (50. Kaiser). Trenér: Karel Jeřábek.

Hlasy trenérů
Jan Novák (Třeboradice): „Věděli jsme, že to bude těžké. Újezd nehraje žádný hezký fotbal, ale hraje jednoduše. Dvě, tři přihrávky vzadu a dlouhý nakopávaný balon. Bohužel, my jsme se tomu přizpůsobili. Nehráli jsme po zemi, přitom máme každého hráče o půl metru menšího. Oni nás nechali jen nakopávat balony a tam to sbírali. Fotbal to nebyl hezký, umlátili nás. Mrzí mě druhý gól, to byl podle mého jasný faul. Tam došlo k postrčení, i jejich hráč přestal hrát. Soupeři už asi můžeme pogratulovat k postupu do divize.“
Karel Jeřábek (Újezd Praha 4): „Čekali jsme těžký zápas. Domácí ještě dýchali, i když po výhře Radotína v Podolí se to trošku změnilo. Nicméně si myslím, že jsme měli celý zápas pod kontrolou. Domácí byli bez jakékoliv šance, naopak my jsme ještě tři, čtyři nedali. Bál jsem se toho zápasu, protože hráči měli v hlavách sobotní výsledek z Kolovrat. Ale byla tam z naší strany disciplína. Neříkám, že to byl z naší strany nějaký velký fotbal, hráli jsme, aby se nikdo nezranil. Čeká nás ještě pět zápasů a chtěli bychom to dotáhnout.“

Nejlepší hráč Třeboradic: Pavel Červenka.
Nejlepší hráč Újezdu Praha 4: Ondřej Vrabec.


Vyšehrad B – Královice 5:6 (0:3)
Branky: 56. a 89. Kankara, 58. Pryšljuk, 68. Tokar, 86. M. Krivosheev – 4. a 54. Staněk, 25. Lády, 41. Marek, 48. Pospíšil, 80. A. Krivosheev z pen. Rozhodčí: Vitek – Zelený, Janků. ŽK: 3. Stareček, 70. J. Klíma ml., 75. M. Krivosheev – 22. Chalupa, 27. Pospíšil, 31. Nevařil, 90.+8 A. Krivosheev. ČK: 24. Stareček (Vyšehrad B). Diváků: 35.
Vyšehrad B: Lorenz – Lískovec, Stareček, J. Klíma ml., Pryšljuk – Souček (66. Babka), M. Krivosheev, Kankara, Sejdia – Krčmář (78. Zdobnický), Tokar. Trenér: Jaroslav Klíma.
Královice: Hubínek – Nevařil, Hořický, Lády, Vlček – Staněk, Chalupa – Pospíšil, A. Krivosheev, Kučera – Marek. Trenér: Josef Marek.

Hlasy trenérů
Jaroslav Klíma (Vyšehrad B):
„Je to stále dokola, inkasujeme hrozně laciné góly a pak se sami nadřeme na ty naše. Navíc docela brzy jsme šli do deseti po přísném vyloučení obránce Starečka, prohrávali ještě v 55. minutě 0:5, ale nakonec jsme téměř dosáhli na remízu. Soupeř odvracel v závěru utkání vyrovnávací gól na 6:6 jen za cenu vlastního sebeobětování. Určitě si cením toho, že jsme zápas navzdory nepříznivému stavu i oslabení nezabalili a dokázali z něj ještě udělat drama.“
Jakub Pospíšil (asistent trenéra Královice): „Byla to divočina: kdo zápas viděl, musel si přijít na své. Vedli jsme 5:0 a 6:3 a navzdory naší slepené sestavě jsme jej měli dohrát ve větším klidu. Nakonec jsme rádi za tři body a všechna čest Vyšehradu, že to nevzdal. Vyrovnávací gól na 6:6 byl na spadnutí. Pepa Marek na to při obranném zákroku doplatil tržnou ranou na hlavě a musela pro něj přijet sanitka. Pokud bychom udrželi skóre ve větší pohodě a závěr nebyl tolik vypjatý, nejspíš by k tomuto zranění vůbec nedošlo.“

Nejlepší hráč Vyšehradu B: Tomáš Kankara.
Nejlepší hráč Královic: Lukáš Staněk.


Újezd nad Lesy - Uhelné sklady 1:2 (0:1)
Branky: 90.+2 Sulek - 26. Sainer, 81. Ribeiro. Rozhodčí: Šaróka - Tikal, Vondráček. ŽK: 71. Novotný - 78. Drozd, 89. Kouřim. Diváků: 50.
Újezd nad Lesy: Pecho - Novotný, Kodr, Šulek, Bouška - Maxmilián (74. Koryta), Mruvčinský, Foltman, Polan (46. Duka) - Heteš, Kohout (65. Cikhart). Trenér: Josef Šimek.
Uhelné sklady: Borský - Sainer (77. Kouřim), Koc, Ramba, Kaisler - Stolfa (52. Drozd), Valero, Ribeiro, Zilvar - Klán, Zmeškal (52. Konopásek). Trenér: Zdeněk Šenkeřík.

Hlasy trenérů
Josef Šimek (Újezd nad Lesy): „Měli jsme motivaci dostat se z posledního místa tabulky, k tomu jsme potřebovali vyhrát. Do zápasu jsme vstoupili slušně, měli jsme obrovskou šanci na gól, kterou jsme bohužel neproměnili, stejně jako pak nějaké další příležitosti. Soupeř vytěžil z minima maximum. Při prvním gólu se to někomu odrazilo po autu od nohy, to dostaly Uhelky dárek, pak daly druhý gól, když jsme udělali chybu v rozehrávce, jinak si nic nevytvořily. My jsme dali kontaktní gól pozdě, už nebyl čas dotáhnout to aspoň do remízy. Do konce zbývají čtyři kola, nechceme skončit poslední, budeme se snažit zbývající soupeře zlobit a zkusit uhrát nějaké body. I když sestupujeme, nic nevzdáváme.“
Zdeněk Šenkeřík (Uhelné sklady): „Byl to zápas dvou soupeřů, kterým už o nic nešlo. Z obou stran to asi nebyl žádný extra fotbal. Po roce jsme si ale aspoň po utkání zařvali. To bylo hezké. Soupeře jsme vlastně k ničemu nepustili, měl jen jeden závar. Klukům jsem po utkání poděkoval. Na sestupu to už nic nemění, výhru tak bereme jako takové malé plus.“.

Nejlepší hráč Újezdu nad Lesy: Jan Heteš.
Nejlepší hráč Uhelných skladů: Adam Borský.