Foto: Jiří IPSER
Zličín našel nového trenéra: na lavičku usedne kouč Mück, který naposledy vedl divizní Horky

Zličín našel nového trenéra: na lavičku usedne kouč Mück, který naposledy vedl divizní Horky

Zličín se dočkal. Sérii pěti porážek momentálně jedenáctý celek Pražská teplárenská přeboru nepřerušil, má ale náhradu za trenéra Daniela Drahokoupila, jenž musel skončit na lavičce týmu kvůli zdravotním problémům. „Zličín má trenéra pro zbytek sezony, na tu dobu jsme domluvení s tím, že se pak pobavíme, co dál,“ prozradil Martin Zahálka, člen výboru klubu, který pět kol působil v pozici hlavního kouče. Teď k týmu nastupuje 32letý Lukáš Mück.

Jak jste na tohoto kouče přišli?
Bylo známé, že hledáme trenéra, což je v rozjeté sezoně vždycky složité, ale dostali jsme tip, že v divizních Horkách skončil po třech zápasech mladý trenér. Tak jsme ho zkusili oslovit a domluvili jsme se. Hned po konci trenéra Drahokoupila jsem říkal, že chceme mít náhradu co nejdříve.

Nakonec se ten váš trenérský záskok docela protáhl, že?
Vedení klubu se snažilo získat trenéra co nejdříve. Nemá cenu zmiňovat nějaká jména, prostě to nedopadlo, ale teď jsme se domluvili a jsme rádi, že je otázka kouče vyřešena. Já to říkám pořád, že jsem byl jen trenérská záplata. Vzal jsem to, chtěl jsem klubu pomoci, ale za trenéra se fakt nepovažuji.

Hráčům jste posílal sestřihy zápasů chvíli po skončení, bral jste to na „záplatu“ docela vážně.
Každý, kdo mě zná, tak ví, jak jsem zápasy prožíval jako hráč a všechno, co dělám, se snažím dělat na maximum. Takže jsem chtěl udělat pro tým to nejlepší. A teď jsem samozřejmě rád, že má tým nového trenéra a já se budu věnovat další práci pro klub.

Jaké úkoly od vás nový trenér dostal?
Chceme, aby se dohrála soutěž důstojně, bez nějakého strachu o záchranu. Je pravda, že nějaký bodový polštář trenér s týmem mají, ale taky si uvědomujeme tu sérii porážek. Tam chceme, aby co nejrychleji skončila. A věříme, že příchod nového trenéra bude tím impulsem, aby se na Zličíně všechno zlepšilo. A začalo se zase vyhrávat.

Co všechno už nový kouč s týmem stihl?
Protože se už nějakou chvíli jednalo, byl se podívat na náš sobotní zápas áčka a v neděli navštívil utkání dorostu. Samozřejmě máme zájem na tom, aby se naši dorostenci posouvali do áčka, chceme, aby tam byla nějaká návaznost, z téhle cesty nechceme ustupovat.

Už byl tedy představen týmu?
Ano. Představili jsme mu hráče, řekli, kde hrají a co dělají. Na schůzku přišli i všichni zranění hráči.

Otázku trenéra máte vyřešenou, kdy přijde řada na jednání o posilách pro příští sezonu?
Kádr už se také začal řešit, ale prioritní byla otázka trenéra. V zimě nám odešlo pět hráčů základní sestavy, a to se také jistě projevilo na výsledcích a výkonech týmu. Takže je úkol pro vedení klubu, aby se tým posílil a navázalo se na slušný podzim. Budeme chtít kádr posílit, abychom nebyli třeba někomu pro smích. Zličín musí brát soupeři vážně.

Když jsme se bavili naposledy, zmiňoval jste pracovní cesty do zahraničí. Vypadá to, že díky dohodě s trenérem nakonec vše stihnete, co?
Bylo to snad v poslední minutě, co se to povedlo dotáhnout. Mířím do Slovinska a následující tři víkendy v Česku nebudu. Jsem rád, že má tým nového velitele a věřím, že to bude pro mužstvo ten správný impuls.



Související články