Foto: Denis Postler
V dohrávce přeboru vyškolil Žižkov B rezervu Vyšehradu z produktivity
17.05.2022

V dohrávce přeboru vyškolil Žižkov B rezervu Vyšehradu z produktivity

V dohrávce 25. kola Pražská teplárenská přeboru Žižkov B porazil Vyšehrad B 5:0 - a to hlavně díky tomu, že soupeře jasně předčil v efektivitě zakončení: poměr střel na branku v tomto zápase byl totiž 4:9. Domácí tak dali pět gólů ze čtyř střel mezi tyče, jeden byl totiž vlastní. Levý záložník Viktorie B Vladimír Vlček dosáhl hattricku. Vyšehrad B neproměnil ani jednu z mnoha svých šancí, nejblíž ke gólu byl dorostenec Štěpánek, jenž v 83. minutě trefil tyč žižkovské branky.

Žižkov B – Vyšehrad B 5:0 (2:0)
Branky: 13., 18. a 60. Vlček, 72. Muška, 89. vlastní Nedavaška. Rozhodčí: Zima – Stránský, Chrenko. ŽK: 87. Muška – 16. Kankara, 83. M. Krivosheev. Diváků: 100.
Žižkov B: Slanina – Poustecký (75. Mach), Kadlec, Afolabi Sunday (46. Pešek), Kříž – Šandera, Minárčin, Vlček (67. Faigl) – Blažek (39. Soukup), Novák – Muška. Trenér: Ondřej Švejdík.
Vyšehrad B: Klomínek – Sejdia, Stareček, Pryšljuk – Kankara (72. Mareš), M. Krivosheev – Kubies (28. Nedavaška), Vojta (56. Souček), Klaban (46. H. Gerža) – Krčmář (67. Štěpánek), Tokar. Trenér: Jaroslav Klíma.

Hlasy trenérů
Ondřej Švejdík (Žižkov B): „Byl to pro mě zvláštní zápas, protože jsem sem přišel právě z Vyšehradu, za který jsem spoustu utkání nejprve odehrál a potom strávil mnoho dalších na trenérské lavičce. Výsledek je z našeho pohledu velmi příznivý, naopak pro Vyšehrad hodně krutý. Nehrál špatně, vypracoval si spoustu šancí a nám prakticky daroval čtyři góly z pěti. S výkonem našeho týmu popravdě moc spokojen nejsem, zatímco s výsledkem, jak už jsem zmínil, samozřejmě ano.“
Jaroslav Klíma (Vyšehrad B): „Není snadné hodnotit zápas, v němž byl poměr střel na branku devět ku čtyřem v náš prospěch a výsledek nula ku pěti v náš neprospěch. Vypracovali jsme si spoustu šancí, ale pálili jsme je jednu za druhou. Naopak domácí co mohli, proměnili, takže utkání, v jehož průběhu jsme měli většinou víc ze hry, pro nás nakonec dopadlo ostudným výsledkem.“

Nejlepší hráč Viktorie Žižkov B: Matyáš Kadlec.
Nejlepší hráč Vyšehradu B: Miroslav Krivosheev.



Související články