Foto: Jiří IPSER
Souhrn 25. kola přeboru: Třeboradice dramatizují boj o záchranu, poslední Újezd nad Lesy se dočkal první výhry
16.05.2022

Souhrn 25. kola přeboru: Třeboradice dramatizují boj o záchranu, poslední Újezd nad Lesy se dočkal první výhry

Fotbalisté Třeboradic dramatizují boj o udržení v Pražská teplárenská přeboru: po výhře 5:0 na půdě Uhelných skladů dál ukrajují velkou ztrátu, momentálně je dělí od nesestupové pozice Radotína 7 bodů. Do konce zbývá pět kol a zdánlivě vyřešená otázka sestupujících může dostat nový náboj. Už ani teoretickou naději na udržení sice nemá Újezd nad Lesy, přesto zabojoval a získal první výhru v soutěži - na půdě Zličína triumfoval 2:0. V boji o první místo se nic nemění, ale Újezd Praha 4 se hodně nadřel proti béčku Motorletu, se kterým ještě 15 minut před koncem prohrával 1:2. Dvěma slepenými góly však Újezd Praha 4 utkání otočil a dál tak má tříbodový náskok před Duklou JM, která zvládla duel s Admirou B (3:0). Z 25. kola zbývá dohrát utkání Žižkov B - Vyšehrad B, které se uskuteční v úterý od 17.30 hodin na hlavním stadionu Viktorie Žižkov.

Královice - Přední Kopanina 2:3 (1:1)
Branky: 43. A. Kučera, 56. Krivosheev - 14. Mainolfi, 50. Urban, 66. Veleba. Rozhodčí: Šmakal - Vojáček, Wulkan. ŽK: 39. Mainolfi, 55. Mejdr, 76. Hovorka (všichni Přední Kopanina). Diváků: 60.
Královice: Hubínek - Nevařil, Hořický, Lady, Staněk - K. Kučera, Vacík, Chalupa, Krivosheev, Vlček (67. Řepka) - A. Kučera. Trenér: Ladislav Janoušek.
Přední Kopanina: Zavadil - Mejdr, Tržický, Flaks, Hovorka - Veleba (69. Šultes), Asad, Kučera, Spizzirri (46. Schierreich) - Mainolfi (59. Nejeschleba) - Urban. Trenér: Daniel Vott.

Hlasy trenérů
Ladislav Janoušek (Královice): „Podle mě by výsledku slušela remíza. Rozhodl jediný faktor - Dan Urban. Takového hráče jsme v týmu prostě neměli a to mu ještě Hubínek další šance chytil. V 84. minutě jsme pak nedali penaltu. O absencích mluvit nechci, ale jedno jméno bych zmínit chtěl. Moc nám chybí Michal Krejča, který si přetrhl vazy v koleně. Chybí nám jeho bojovnost i lidsky, tohle bych mu chtěl vzkázat.“
Daniel Vott (Přední Kopanina): „Byl to klasický zápas dvou týmů ze středu tabulky. Vždycky, když jsme dali gól, tak domácí začali hrát a dvakrát vyrovnali. Nakonec si myslím, že jsme vyhráli zaslouženě, i když jsme tedy ještě přežili penaltu soupeře. Královice daly parádní góly, my jsme se na každou trefu nadřeli.“

Nejlepší hráč Královic: Tomáš Hubínek.
Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Ivo Flaks.


Újezd Praha 4 - Motorlet B 3:2 (1:2)
Branky: 22. Malčánek, 75. Štefan, 76. Tomaides - 10. Sehedi, 37. Scharf. Rozhodčí: Štěrba - Tikal, Stěhule. ŽK: 18. Janků, 38. Řezníček, 55: Jeřábek, 66. Vrabec - 27. Sehedi, 72. Vacek. Diváků: 100.
Újezd Praha 4: Bojčuk - Valeš, Malčánek, Pěnkava, Janků (90.+3 Jůzek) - Jeřábek (62. Kaiser), Řezníček (62. Jackl), Běhounek, Vrabec, Tomaides (88. Špaček) - Doležal (62. Štefan). Trenér: Karel Jeřábek.
Motorlet B: Hlous - Průša, Kučerka, Jakobovici (46. Čuba), Pokorný - Hrabina, Scharf, Ircing, Vacek (72. Žižka), Sehedi (82. Šírl) - Blažek. Trenér: Jan Rajnoch.

Hlasy trenérů
Karel Jeřábek (Újezd Praha 4): „Narazili jsme na velmi kvalitního soupeře, juniorka Motorletu patří k nejlepším, co v soutěži jsou. Dva góly jsme si opět nechali dát po chybách, dotahovali jsme, to není nikdy příjemné. Jsem šťastný, že jsme zápas otočili. Ukázal se charakter týmu. Pomohla nám i tři střídání po hodině hry, ta měla určitě pozitivní vliv. Štefan dal gól a na další při tom obratu přihrál."
Jan Rajnoch (Motorlet B): „Zápas jsme měli pod kontrolou, dvakrát jsme vedli, jen jsme prostě neuhlídali nejsilnější zbraně domácích a inkasovali jsme po dlouhých autech. S výkonem jsem byl jinak spokojený, domácí mají zkušené hráče, jsou důrazní. To je jejich deviza. Nebyli jsme v utkání horší, ale výhru mají domácí. I s bodem bych byl možná nespokojený, šli jsme si pro vítězství. Nedá se nic dělat.“

Nejlepší hráč Újezdu Praha 4: Daniel Valeš.
Nejlepší hráč Motorletu B: David Scharf.


Dukla JM - Admira B 3:0 (3:0)
B
ranky: 24. Brabenec, 40. Kotlík, 43. Beneš. Rozhodčí: Zelený - Popelka, Irak. ŽK: 62. Damián Farkaš, 63. Beneš - 12. Komínek, 33. Drescher, 90. Horváth. Diváků: 40.
Dukla JM: Tlustý - Gill, Březina, Markuzi, Solař - Damián Farkaš, Beneš (76. Čermák), Petrák - Dominik Farkaš, Brabenec (88. Růžička), Kotlík. Trenér: Josef Světlík.
Admira B: Žulevič (15. Šrámek) - Karvánek, Komínek, Heinzel, Votlučka (46. Pivoňka) - Trnka, Konejl (57. Šindelář), Procházka (35. Horváth), Fencl (46. Křížek) - Pavlata, Drescher. Trenér: František Jakubec.

Hlasy trenérů
Josef Světlík (Dukla JM): „Podali jsme asi náš nejlepší týmový výkon na jaře. Utkání se nám podařilo rozhodnout v prvním poločase. Jediná kaňka je, že jsme odehráli druhou půli velmi dobře takticky, ale řadu situací, co jsme měli ve vápně, jsme nedořešili gólem. Uspěchali jsme ty situace, ve druhé půli proto ještě soupeř kousal a rval se o to, jestli výsledek zkoriguje, místo abychom to dohráli v poklidu.“
František Jakubec (Admira B): „Věděli jsme, že Dukla má kvalitní tým na divizní úrovni, my jsme šli do utkání s mladýma klukama. Připravovali jsme se na standardky, věděli jsme, že domácí jsou hodně siloví, bohužel nám to v první půli nefungovalo. Blbě jsme doráželi, Dukla nás přehrávala po stranách a hlavně ve vápně. Zaslouženě proto vyhrála první poločas. Pak Dukla asi i pod vlivem stavu malinko polevila, ale my jsme Pavlatou nedali šance. Kdybychom dali jeden nebo dva góly, ještě by se třeba v utkání něco dělo. Dukla ale určitě vyhrála zaslouženě.“

Nejlepší hráč Dukly JM: Vladimír Solař.
Nejlepší hráč Admiry B: Filip Horváth.


Uhelné sklady - Třeboradice 0:5 (0:2)
Branky: 33., 74. a 85. Polívka, 15. D. Hruška, 78. F. Hruška. Rozhodčí: Tvrz - Vítek, Pytloun. ŽK: 11. Chaloupka, 51. D. Hruška (oba Třeboradice). Diváků: 80.
Uhelné sklady: Borský - Sainer (15. Kouřim), Koc, Ramba, Šístek - Valero, Drozd, Ribeiro, Zilvar - Klán, Šafránek. Trenér: Zdeněk Šenkeřík.
Třeboradice: Prebsl - Chaloupka (46. Farkaš), Červenka, Svoboda, D. Hruška - F. Hruška, Klouček, Jung, Hájek (45. Ciolek) - Šťovíček (74. Pařízek), Polívka. Trenér: Jan Novák.

Hlasy trenérů
Zdeněk Šenkeřík (Uhelné sklady): „Výsledek mluví za vše. Za stavu 0:2 šel ještě Rafael sám na gólmana, ale nedal. Jinak tam byly z naší strany jen náznaky. V závěru utkání jsme otevřeli hru a dostali další góly. Soupeř byl kvalitnější a vyhrál zaslouženě.“
Jan Novák (Třeboradice): „Výsledek vypadá jasně, ale do sedmdesáté minuty to nebylo ideální. Rychle jsme šli do vedení, ale pak nás podržel brankář Prebsl, když chytil nájezd. Jinak byl zápas spíš hodně bojovný, bylo hodně faulů. Na domácí straně si vedl slušně třeba Zilvar. Až po třetím gólu byl zápas otázkou výše skóre našeho vítězství."

Nejlepší hráč Uhelných skladů: Ondřej Koc.
Nejlepší hráč Třeboradic: Jakub Prebsl.


Zličín - Újezd nad Lesy 0:2 (0:2)
Branky: 2. a 45.+4 Heteš. Rozhodčí: Hruška - Stránský, Zloch. ŽK: 70. Škrečko - 40. Bouška, 82. Skotnica. Diváků: 50.
Zličín: Mareš - Horák (69. Toure), Žák, Stříška, Hájek (81. Vajdl) - Šibrava, Lhotský (46. Karták), Kohout, Škrečko, Jíra (46. Forejtek) - Merta. Trenér: Martin Zahálka.
Újezd nad Lesy: Zamazal - Skotnica, Kodr, Sulek, Bouška - Maxmilián (87. Vanta), Mruvčinský, Foltman (79. Koryta), Polan - Heteš, Kohout (86. Cikhart). Trenér: Josef Šimek.

Hlasy trenérů
Martin Zahálka (Zličín): „Dostali jsme hned na začátku gól po rohovém kopu. Na tým zase všechno padlo. Asi jsme aktuálně nejhorším týmem přeboru. Nedokázali jsme se z toho vyhrabat. V týdnu by měl převzít mužstvo nový trenér, i za pomoci tohoto impulsu věříme, že se všechno povede zlomit.“
Josef Šimek (Újezd nad Lesy): „Poslední dva zápasy pro nás sice v přeboru výsledkově nedopadly dobře, ale herně to bylo slušné. Navíc nám hodně pomohla výhra v pohárovém utkání, bylo znát, že jde forma nahoru. Bylo otázkou času, kdy se to projeví a teď to konečně přišlo i v přeboru. Byl skvělý pocit, užít si zase vítězství.“

Nejlepší hráč Zličína: nikdo.
Nejlepší hráč Újezdu nad Lesy: Jan Heteš.


Hostivař - Podolí 0:2 (0:0)
Branky: 51.Kocour, 81. Podobský. Rozhodčí: Borodáč - Šaróka, Marek. ŽK: 69. Čmelík (Podolí). Diváků: 60.
Hostivař: Slavík - Slanina (46. Mucha), Sýkora (66. Boubín), Penc, Laštovka - Macháček, Žampa, Kadlčík (66. Chyle), Černý (81. Provazník) - Lehner, Chleborád (60. Chrastina). Trenér: Petr Procházka.
Podolí: Bartoš - Vlasák (85. Svoboda), Bednář, Kořínek, Čmelík (76. Hrubý) - Kocour (64. Krob), Němeček (71. Podobský), Brož, Janoušek, Brzezina - Štrajt (46. Sitta). Trenér: Petr Majer.

Hlasy trenérů
Petr Procházka (Hostivař): „Zápas se mi hodnotí špatně. V první půli jsme možná byli o trochu lepší, ale celkově to vystoupení bylo takové mdlé. V posledních zápasech je to z naší strany bez pohybu. Ve druhé půli změna nepřišla, hráči Podolí byli běhavější, aktivnější, chtěli víc vyhrát a vyhráli.“
Petr Majer (Podolí): „V první půli to byl z obou stran takový pomalý fotbal, bylo jen málo vzruchu, hrálo se skoro bez šancí. O přestávce jsme si řekli, že musíme hru rozhýbat, povedlo se nám něco změnit a byli jsme lepší. Za druhý poločas jsme si zasloužili vyhrát.“

Nejlepší hráč Hostivaře: Jan Penc.
Nejlepší hráč Podolí: Matěj Sitta.


Radotín - Kolovraty 0:4 (0:2)
Branky: 50. a 90. Gračko, 21. Kalenda, 24. Hájek. Rozhodčí: Plášil - Kohout, Jakl. Hráno bez karet. Diváků: 40.
Radotín: Bártl - Pivnička, Tvrdý, Bialek (75. Kotelyuk), Havlát (53. Dlouhý) - Kulíšek, Kubišta, Pavel, Bureš (81. Kotlík) - Bužík, Hollý (77. Kochman). Trenér: Jaroslav Louda.
Kolovraty: Vávra - Ponert (70. Nguyen), Votřel, Vejr, Žitný - Klír - Bláha (72. Pokorný), Hájek, Kuchta, Kalenda - Gračko. Trenér: Jakub Slezáček.

Hlasy trenérů
Jaroslav Louda (Radotín): „Tentokrát opravdu není co hodnotit. Kluky jsem během utkání nepoznával, předvedli jsme nejhorší výkon za dobu, co jsem u týmu. Kolovraty nás přejely. Víme, že Třeboradice zase vyhrály a v boji o záchranu ještě není nic hotového. Musíme se kousnout a zlomit tu sérii porážek.“
Jakub Slezáček (Kolovraty): „Na soupeři byla citelně znát absence klíčových hráčů. My jsme se na začátku trošku hledali, chyběla nám finální přihrávka a lepší řešení v koncovce. Po vstřelení úvodních branek jsme se uklidnili. Na můj vkus jsme toho ale v průběhu zápasu neproměnili víc než dost. Když pominu produktivitu, tak to byl počínaje brankářem a defenzivou koncentrovaný výkon. Povedlo se nám napravit nepovedené domácí utkání s Hostivaří.“

Nejlepší hráč Radotína: nikdo.
Nejlepší hráč Kolovrat: Michal Gračko.